Kelionė autobusu kaunietį nustebino: ar taip turi važiuoti viešasis transportas? | Kas vyksta Kaune

Kelionė autobusu kaunietį nustebino: ar taip turi važiuoti viešasis transportas? papildyta UAB „Kauno autobusai“ komentaru

Kauniečiai kreipėsi į „Kas vyksta Kaune“ redakciją su nuostaba, kad Kauno autobusuose važinėti gali būti ir pavojinga dėl vairuotojų pasikartojančio elgesio – sustojime nestoja ir dar važiuoja atviromis durimis.

„Nustebino mane Kauno autobusų pasikartojantis pastoviai poelgis, kai autobusas nesustodamas pravažiuoja stotelę ir atidaro duris važiavimo metu“, – situaciją komentavo vaizdo įrašą atsiuntęs kaunietis.

Vaizdo įraše užfiksuotas autobusas pravažiuoja zoologijos sodo sustojimą, netoli Ąžuolyno, tačiau nesustoja ir praveria priekines duris, nors autobusas nemažindamas greičio važiuoja toliau.

Nors šioje situacijoje sužeistų ar nukentėjusių žmonių nebuvo, bet toks neatsargus vairavimas su atviromis viešojo transporto durimis gali turėti skaudžių pasėkmių.

Panašių atvejų buvę ir seniau, vienas skaitytojas siuntė vaizdo įrašą dar prieš porą metų, kai sugedus autobuso durims, jis toliau tęsė kelionę su atviromis durimis, nors autobuse buvo žmonių, kai kurie iš jų stovėjo prie pat durų.

Incidentas įvyko, kai 39-ojo maršruto autobusui pajudėjus iš Vilijampolėje esančios „Sąjungos aikštės“ stotelės sugedo durys, o autobuso vairuotojas toliau tęsė kelionę važiuodamas Romainių kryptimi.


Tuomet skaitytojai baiminosi, kad tokia kelionė gali baigtis tragedija, jei prie durų prieitų mažametis.

Dėl kauniečio atsiųstos situacijos klausimus pateikėme „Kauno autobusų“ atstovams.

Papildyta „Kauno autobusų“ atstovų komentaru. 2021-06-17 17:31 val.

Situaciją pakomentavo įmonės Transporto eksploatacijos direktorius Rimas Stankaitis.

Anot direktoriaus, vairuotojai turi nurodymus sustoti visose stotelėse, išskyrus greituosius maršrutus. Pasak jo, vairuotojai dažniausia vengia sustojimo dėl to, kad jie vėluoja arba nėra norinčių įlipti ar išlipti iš autobuso, o apie tokius atvejus yra žinoma.

„Vadovaujantis viešųjų paslaugų teikimo sutartimi visas viešasis transportas važiuojantis reguliariais reisais privalo sustoti visose maršrute numatytose stotelėse. Mums žinomi atvejai kai vairuotojai nesustoja stotelėse arba sustoja ir neatidaro vienų ar visų durų. Visi bendrovės vairuotojai instruktuoti, kad sustoti privalo visose stotelėse, išskyrus greituosius maršrutus (žymimi G raide). Dažniausiai vairuotojai nesustoja stotelėje kai vėluoja ir nėra įlipančių ar išlipančių keleivių“, – komentavo jis.

Specialistas taip pat pridūrė, kad variuotojai atidaryti durų paprastai negali, nebent yra įjungtas specialus jungiklis.

„Atidaryti duris važiuojant nėra galimybės (išskyrus techninio durų gedimo atveju išjungus avarinį jungiklį)“, – komentavo vyras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA