Patarimai tėveliams, kaip vaiką sudominti aktyviam laisvalaikiui gryname ore | Kas vyksta Kaune

Patarimai tėveliams, kaip vaiką sudominti aktyviam laisvalaikiui gryname ore

Organizatorių nuotr.

Pandemijos metu vaikams teko praleisti daug daugiau laiko prie kompiuterio ar planšetės ekrano, nei žaidžiant lauke. Tai lėmė smarkiai sumažėjusį jų fizinį aktyvumą, išsibalansavusį dienos ir miego režimą, tačiau po truputį į normalaus gyvenimo vėžes grįžtantis pasaulis leidžia prisiminti ir aktyvias pramogas lauke.

Vienas iš būdų paraginti vaikus šią vasarą daugiau laiko leisti gryname ore – žaislinės transporto priemonės, kurios padeda lavinti vaizduotę, ugdo koordinaciją, gerina reakciją ir, svarbiausia, skatina judėti.

Paspirtukai ir dviračiai

Atšilus orams, miesto parkus, gatves bei kurortinius takelius užplūsta paspirtukai, triratukai, riedlentės ir balansiniai dviratukai. Neblėstančio populiarumo aktyvaus laisvalaikio žaislai yra smagus būdas keliauti, su jais mažieji gali važiuoti šaligatviais ar dviračių takais šalia lėtai žingsniuojančių tėvelių ar vyresnių brolių ir seserų.

Plati spalvų ir dydžių įvairovė leidžia greitai ir paprastai išsirinkti labiausiai patinkančią transporto priemonę. Prekyboje galima rasti ir itin lengvų ar sulankstomų šių žaislų modelių, tad juos patogu pasiimti kartu net į ilgesnes keliones.

Vaikiškas dviratukas / Organizatorių nuotr.

Šie lauko transporto žaislai padeda vaikams stiprėti, skatina vaiko domėjimąsi aplinka, padeda jo raidai. Taip pat, įgyti koordinacijos įgūdžiai praverčia ir kitose veiklose, pavyzdžiui, pradėjus mokytis važiuoti įprastu dviračiu: vaikams tampa lengviau perprasti, kaip išlaikyti pusiausvyrą minant pedalus.

Vaikiški elektromobiliai

Ši transporto priemonė viena didžiausių visų vaikų favoritų: elektromobiliai vaikams suteikia galimybę vaikams pasijusti labiau savarankiškiems, kitaip tyrinėti ir pažinti aplinką. Be to, tai – puikus būdas supažindinti vaikus su saugaus elgesio kelyje principais.

Žaislų dizainas primena tikrą automobilį: yra užrakinamos durys bei vairas, leidžiantis lengvai manevruoti. Už vairo gali sėsti net ir patys mažiausieji, kurių kelionės saugumą padės užtikrinti tėvai, nes vaikiškas elektromobilis savo komplektacijoje dažniausiai turi nuotolinio valdymo pultelį, su kuriuo tėvai gali pilnai valdyti transporto priemonę tam prireikus.

Vaikiškos elektrinės mašinėlės / Organizatorių notr.

Taip pat, renkantis šį vaikišką elektromobilį itin svarbu atkreipti dėmesį į vaiko amžių. Šiam sparčiai ūgtelėjus, vos prieš keletą mėnesių įsigyta mašinėlė greitai gali tapti per maža, o į vairą besiremiantys keliai gali trukdyti patogiai sėdėti bei kliudyti manevruoti.

Elektrinių automobilių galima rasti skirtingų dydžių: nuo itin mažų, iki didesnių, dviviečių transporto priemonių. Pastarųjų maksimali apkrova gali siekti net iki 100 kilogramų.

Patikimas ir kokybiškas vaikų transporto priemones galima įsigyti “ABC žaislai” el. svetainėje arba fizinėje parduotuvėje, esančioje Vilniuje, Žemaitės g. 22.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA