Miestas atgijo: kauniečiai trečiadienio vakarą pasitinka vasarą ir „Žalgirio“ pergalę | Kas vyksta Kaune

Miestas atgijo: kauniečiai trečiadienio vakarą pasitinka vasarą ir „Žalgirio“ pergalę

/ R. Tenio nuotr.

Vasara kauniečius džiugina nuo pirmųjų dienų – saulutė šildo, karantinas laisvėja, o kauniečiai su šypsenomis keliauja į lankomiausias miesto vietas, kad pasidžiaugtų puodeliu kavos ar aktyviu pasivažinėjimu dviračiais. Karantino atlaisvinimai įsigaliojo nuo birželio 1 d. ir jau dabar kavinės dirba ilgiau, daugiau žmonių gali lankytis renginiuose, o taip pat leidžiama susitikti didesnėms žmonių grupėms viduje ir lauke.

Kauniečiai vasara džiaugtis moka ir jau pirmosiomis dienomis pagrindines miesto erdves užplūdo stilingi ir nuotykių ištroškę kauniečiai. Vieni lepinosi saulės spinduliais, kiti gaivinosi šaltais gėrimais lauko kavinėse.

Kavinėse girdėjosi džiaugsmingi šūksniai, kuriuos sukėlė Kauno „Žalgirio“ pergalė prieš Vilniaus „Ryto“ komandą. Kauniečiai dar plačiau nusišypsojo ir sveikino viens kitą kaip artimiausi draugai.

Ribojimai laisvėja

Nuo birželio 1 dienos įsigaliojo nauji karantino atlaisvinimai. Čia ir kavinės ilgiau dirba, gali dirbti ir naktiniai klubai. Renginiams lieka vis mažiau suvaržymų, kaip ir asmenų bendravimo sąlygų.

Kavinės, viešojo maitinimo įstaigos, restoranai ir barai, pagal naują tvarką gali darbuotis iki pat vidurnakčio. Taip pat, uždarose erdvėse galės bendrauti iki 10 žmonių arba dviejų šeimų ar dviejų namų ūkių nariai. Atvirose erdvėse susitikusiųjų skaičius neribojamas, kaip ir turinčių galimybių pasą.

Renginiuose gali dalyvauti daugiau žmonių, uždarose erdvėse šis skaičius didėja iki 250 žiūrovių, užimant ne daugiau kaip 50 proc. vietų. Atvirose erdvėse žmonių skaičius neribojamas, tačiau jie turi stebėti renginį iš sėdimų vietų, dėvėti kaukes, neleidžiama prekiauti maistu ir gėrimais.

Renginiuose su galimybių pasu uždarose erdvėse galės dalyvauti iki 2000 žmonių, taipogi numatomos tik sėdimos vietos, užpildant ne daugiau kaip 75 proc., leidžiama prekyba maistu ir gėrimais. Renginiuose atvirose erdvėse su galimybių pasu nėra numatoma reikalavimo, kad dalyviai renginį stebėtų tik iš sėdimų vietų.

Suvienodintos sąlygos visoms prekybos vietoms, nustatant bendrą reikalavimą, kad jos vienam lankytojui turės užtikrinti 10 kv. metrų plotą.

Yra pakeitimų, susijusių su kaukių dėvėjimu – jų nereikia vaikų stovyklose, taip pat nustatyta, kad kaukių dėvėti nereikia atvirose erdvėse, jei aplink nėra žmonių, anksčiau buvo nustatytas reikalavimas, kad būtų išlaikomas dviejų metrų atstumas.

Karantinas pratęstas iki birželio 30 dienos 24 valandos.

Lepino vasariški orai

Kaip anksčiau informavo Lietuvos meteorologijos tarnyba, debesų trečiadienį nebuvo daug, tad lietaus nesulaukėme. Dieną pūtė nestiprus rytinių krypčių vėjas. Dieną pagaliau sulaukėme tikrą vasarą primenančių orų. Jie išliko sausi iki pat vakaro.

Rytų, šiaurės rytų vėjas įsismagino iki 5-10 m/s. Dažnai šalia debesų pasirodanti saulė suskubo šildyti orą. Aukščiausia temperatūra kopė iki 19-23, Pietų ir Vakarų Lietuvoje kai kur pasiekė 24 laipsnius šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA