„Bolt“ paspirtuką Vilijampolėje priparkavo originaliai | Kas vyksta Kaune

„Bolt“ paspirtuką Vilijampolėje priparkavo originaliai

Skaitytojo nuotr.

Nors piliečiai svetimo turto neretai netausoja taip kaip savo, penktadienį Vilijampolėje užfiksuotas incidentas priskirtinas grynakraujo vandalizmo kategorijai. „Bolt“ paspirtuką „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas rado… šiukšlių konteineryje. Į žvejybą leidosi „Kauno švaros“ darbuotojai, tuo metu elektrinių paspirtukų nuomos paslaugą teikiančios bendrovės atstovai sako, kad suniokojimo atvejų pasitaiko, tačiau ne itin dažnai.

Kaip šiandien, apie 11 val., pasakojo portalo skaitytojas, žalią transporto priemonę jis rado įmestą į požeminį atliekų konteinerį prie Neries krantinėje 13-tu numeriu pažymėto namo. Su „Bolt“ vyrui susisiekti nepavyko, tačiau kaunietis prisiskambino į „Kauno švarą“, kur jam pažadėjo, kad darbuotojai atvyks paspirtuką ištraukti.

Netrukus pagal grafiką pasirodė šiukšliavežis – pamatęs viduje paspirtuką, vairuotojas esą bandė jį pasiekti, tačiau nepavykus to padaryti, konteinerį paliko neištuštintą ir gyventojus informavo, kad bus atsiųstas kitas automobilis, idant „Bolt“ nepatirtų žalos.

„Žmonės galėjo užmesti jį šiukšlėmis. O jeigu šiukšlinė būtų supresavusi, galėjo išeiti reakcija su šiukšlėmis ir viskas užsidegti“, – visiškai įmanomą scenarijų, kuris baigtųsi gerokai rimtesne nelaime, modeliavo skaitytojas, nusijuokęs, kad „Kauno švaros“ darbuotojui už išgelbėtą paspirtuką „Bolt“ galbūt skirs premiją.

Pavežėjimo paslaugų bendrovės „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius „Kas vyksta Kaune“ teigė ryškios blogėjimo tendencijos, kad paspirtukai būtų sugadinami dažniau, nepastebintis. Tiesa, šių elektrinių transporto priemonių skaičius dabar didesnis, tad natūralu, kad ir pagundų kyla su jais nepagarbiai elgtis. Vis dėlto, procentiškai paūmėjimo esą nejaučiama.

„Dėl reagavimo, tai dabar ir policija gana aktyviai prižiūri. Jeigu pradžioje tai buvo naujas dalykas, žmonės buvo pasimetę, nežinojo, kaip elgtis, dabar, kai yra akivaizdūs vandalizmo atvejai, bendradarbiaujame su policija. Miestuose yra kameros, patys paspirtukai turi gerus daviklius. Yra pakankamai duomenų pabandyti nustatyti, kas sukėlė žalą“, – komentavo A. Pacevičius.

Anot jo, bene primityviausias ir pagrindinis vandalizmas – kai žmonės neaišku dėl ko apimti emocijų suspardo paspirtukus, juos apgadina kaip suoliukus ar šiukšlių dėžes viešosiose erdvėse.

„Taip pat pasitaiko, kad bando tą turtą pasisavinti, jį išardyti ar kaip nors panaudoti. Būna ir komiškų situacijų, tarkime, policija važiuoja, o žmogus pakelėj varosi du paspirtukus, kurie turi GPS siųstuvus. Praktiškai patys išsiduoda“, – kalbėjo „Bolt“ vadovas Lietuvoje.

A. Pacevičiaus žiniomis, Kaune šiuo metu yra apie 500 elektrinių paspirtukų, tikslus skaičius kasdien kinta priklausomai nuo oro sąlygų ir kitų veiksnių. Paslauga teikti pradėta 2019-ųjų vasaros pabaigoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA