Keliautojas A. Valujavičius: „Sanatorinis gydymas daugiau ar mažiau reikalingas visiems” | Kas vyksta Kaune

Keliautojas A. Valujavičius: „Sanatorinis gydymas daugiau ar mažiau reikalingas visiems”

Organizatorių nuotr.

Be kelionių savo gyvenimo neįsivaizduojantis keliautojas Aurimas Valujavičius ryžosi netikėtam žingsniui – nusprendė sustiprinti sveikatą „Eglės sanatorijoje“ Druskininkuose. Jis drąsiai pasidalino pasikeitusiu požiūriu į sveikinančių procedūrų svarbą ir sulaužė stereotipą, kad sanatorinis gydymas reikalingas tik vyresniame amžiuje.

Aurimai, labai malonu – nors ir per nuotolį – su jumis pasikalbėti. Papasakokite apie savo patirtį sanatorijoje, ar pirmą kartą lankėtės, ar teko pabuvoti ir anksčiau?

Ne, anksčiau nėra tekę lankytis sanatorijoje. Matyt, kaip ir daugelis, maniau, kad tam nėra poreikio, tačiau esu puikus pavyzdys, kad sanatorinis gydymas nėra skirtas vien tik vyresnio amžiaus žmonėms.

Tiesa, paprastai susirgimų turi daugiau senjorai, bet nuo traumų, pervargimo, nugaros skausmų, pernelyg ilgo sėdėjimo prie kompiuterio, nevisai tinkamo gyvenimo būdo – niekas nėra apsaugotas ir, pripažinkim, visi turime kokių nors silpnesnių vietų, kuriomis nesirūpinant anksčiau ar vėliau galime padaryti sau meškos paslaugą. Noriu pasakyti, kad, mano manymu, negalima išskirti vienos amžiaus grupės, kuriai reikalingas sanatorinis gydymas – jis daugiau ar mažiau reikalingas visiems.

Aurimas Valujevičius „Eglės sanatorijoje“ / Organizatorių nuotr.

Tikra tiesa! Kaip jaučiatės po 5 dienų praleistų sanatorijoje? Kokios procedūros paliko didžiausią įspūdį?

Kūnas tikrai gavo atokvėpio, jaučiuosi atsigavęs, bet supratau ir tai, kad tiek, kiek krūvio patiria mano organizmas per keliones, man reikėtų 2–3 savaičių intensyvios reabilitacijos. Na, bet pradžiai – visko po truputį, juk reikia ir nuo kažko pradėt – džiaugiuosi atradęs „Eglės sanatoriją“, žinosiu, kur atvykti, kad susigrąžinčiau jėgas.

O kalbant apie procedūras, turbūt sužavėjo visos, nes pirmą kartą jose lankiausi, bet pagal mano būklę ir poreikius, naudingiausios pasirodė lazerio terapija, magnetinė terapija, masažas, elektrostimuliacija ir individuali kineziterapija naudojant „Redcord“ įrangą.

Ar patiko maistas, aplinka, personalas?

Iš tiesų labai patiko aptarnavimas, personalas draugiškas, paslaugus, aplinka labai tvarkinga, prižiūrėta. Nesitikėjau išvysti tokio plataus ir skanaus maisto pasirinkimo: daug daržovių, mėsos, žuvies, vaisių.

Aurimas Valujevičius „Eglės sanatorijoje“ / Organizatorių nuotr.

Ar dar sugrįšite į sanatoriją?

Taip, manau, kad dar atvyksiu į „Eglės sanatoriją“. Supratau, kad prieš kiekvieną fizinių ir psichologinių jėgų reikalaujančią kelionę reikia atgauti jėgas ir sustiprėti, kad vėliau nebūtų rimtesnių komplikacijų. Juk dar norėsis ne vienerius metus pakeliauti po pasaulį, tad gera sveikata – numeris 1!

Sustiprinti sveikatą, susigrąžinti gerą savijautą ir pasimėgauti gamtos teikiama ramybe galite jau dabar – rinkitės vieną iš gydomųjų programų! „Eglės sanatorija“ šiuo metu teikia paslaugas ir laukia jūsų svečiuose. Tiek Druskininkuose, tiek Birštone šiuo metu atidaryta gydykla, sanatorijoje teikiama didžioji dalis gydomųjų procedūrų, įskaitant procedūras baseinų ir pirčių komplekse. Saugiai teikiamos ne tik gydymo, bet ir apgyvendinimo bei maitinimo paslaugos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA