Neeilinis Prezidento vizitas Kauno rajone: dviem mamoms įteikti ordino medaliai | Kas vyksta Kaune

Neeilinis Prezidento vizitas Kauno rajone: dviem mamoms įteikti ordino medaliai papildyta

Prezidentas Kačerginėje įteikė ordiną „Už nuopelnus Lietuvai“ / Kačerginės seniūnijos nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo Motinos dienos proga ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojo 44 motinas ir globėjas. Ketvirtadienį prezidentas apsilankė ir Kauno rajone, Kačerginėje bei Kulautuvoje.

G. Nausėdos vizitu socialiniame tinkle „Facebook“ pasidžiaugė Kačerginės seniūnija. Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis įteiktas kačerginietei Jurgitai Grinkevičienei.

Kaip rašoma Prezidentūros pranešime žiniasklaidai, mamas iš visų Lietuvos regionų Prezidentas apdovanoja už jų nuopelnus motinystei ir globai, už atsakingumą, pasiaukojimą, įkvepiantį pavyzdį savo bendruomenei ir visai visuomenei.

Pasak Prezidento, apdovanodama ypatingai nusipelniusias mamas, valstybė išreiškia pagarbą ir dėkingumą visoms motinoms ir globėjoms.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis / Kačerginės seniūnijos nuotr.

Šiemet Motinos dienos proga apdovanojamos ne tik daugiavaikės mamos, bet ir globėjos. Šalies vadovas prieš metus inicijavo Valstybės apdovanojimų įstatymo pataisas, kuriomis sudaromos galimybės valstybės apdovanojimu įvertinti ir įmotes, tėvus, įtėvius, globėjus ar rūpintojus už jų nuopelnus motinystei, tėvystei, globai ar rūpybai.

Nuopelnų motinystei, tėvystei, globai ar rūpybai kriterijus papildė atsakingos, sąmoningos ir pozityvios tėvystės ugdymas bendruomenėje globojant vaikus, kuriems paskirta globa ar rūpyba.

Dėl epidemiologinės situacijos šiemet iškilmingą mamų apdovanojimo ceremoniją Prezidentūros rūmuose keičia asmeniniai apdovanotųjų sveikinimai. Mamoms ir globėjoms apdovanojimus išvežios į namus ir asmeniškai įteiks Prezidento patarėjai.

Atnaujinta 19.38 val.

Kaip patikslino Kauno rajono savivaldybė, G. Nausėdos dėmesio sulaukė dvi Kauno rajono mamos: Kačerginėje gyvenanti J. Grinkevičienė ir kulautuviškė Angelina Dilijonienė. Ketvirtadienio popietę šalies vadovas užsuko į Kačerginę, kur gyvena Jurgita ir Kazimieras Grinkevičiai. Be dviejų biologinių savo atžalų nuo 2008 metų sutuoktiniai yra priglaudę dar 33 vaikus. Septyniems jų buvo nustatytas neįgalumas.

Kauno rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė pasakojo, kad J. Grinkevičienė vidutiniškai per metus po mėnesį praleidžia ligoninėse, nuolat vežioja mažylius į privačius masažus, kineziterapijos procedūras, baseiną.

„Visiems vaikams teko gydyti dantukus, daugumai – nupirkti akinius. Visi mokyklą lankę vaikai turėjo mokymosi sunkumų, su visais moteris leidžia laiką ir prie pamokų ruošos“- negailėjo gerų žodžių globėjai M. Venslovienė.

Jai pritarė Kačerginės seniūnė Aistė Ivanovaitė Petraitienė. „Jurgita mėgsta siūti, tapyti, su vaikais dalyvauja visuose seniūnijos renginiuose, noriai prisideda prie jų organizavimo, padeda nepriteklių patiriančioms šeimoms“, – tvirtino seniūnė.

„Džiaugiuosi, kad globodami vaikus turime galimybę būti didele šeima. Kai kurie vaikai mūsų šeimoje tik pakeleiviai, tačiau gera matyti, kai į savo nuolatines šeimas jie grįžta atsigavę“, – sakė J. Grinkevičienė.

Kulautuvoje gyvenanti A. Dilijonienė užaugino ir pavyzdingai išauklėjo penkis savo vaikus, o dabar padeda auginti ir anūkus.

Pasak Kulautuvos seniūnės Dalios Šiušienės, Angelina anksčiau globojo mergaitę iš vaikų globos namų, nuolat padėdavo sunkiai besiverčiančioms šeimos, dalyvavo „SOS kaimo vaikai“ organizacijos veikloje, rinko lėšas sudegusiai Kulautuvos Šv. Mergelės Marijos Vardo bažnyčiai atstatyti.

„Angelina labai pozityvi, mėgsta gamtą, meną, skatina žmones gyventi sveikai. Tai įkvepiantis pavyzdys bendruomenei“, – kalbėjo seniūnė.

Abi Prezidento medaliu apdovanotas Kauno rajono mamas savivaldybės vardu taip pat sveikino mero pavaduotojas Paulius Visockas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA