Seime – siūlymas už aplinkos teršimą bausti ir transporto priemonės konfiskavimu | Kas vyksta Kaune

Seime – siūlymas už aplinkos teršimą bausti ir transporto priemonės konfiskavimu

BNS 2021/04/22 08:22
Asociatyvi / „Nacionalinio lankytojų centro“ nuotr.

Seimas ketvirtadienį planuojama pradėti svarstyti pataisą, kad aplinkos teršėjai ne tik mokėtų baudas, bet ir prarastų savo transporto priemonę.

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė konservatorė Aistė Gedvilienė vėl teikia Administracinių nusižengimų kodekso pataisymą, kad už atliekų tvarkymo taisyklių nevykdymą galėtų būti skiriamas „administracinio nusižengimo padarymo įrankių, transporto priemonių, kuriomis atliekos ar teršalai buvo vežami, kuriais atliekos ar teršalai buvo iškraunami, ir kitų administracinio nusižengimo padarymo priemonių konfiskavimas“.

„Norisi siųsti aiškią žinutę žmonėms, kurie turėdami visas galimybes savo atliekas susitvarkyti teisėtais būdais, tikrai nekainuojančiais didelių pinigų ar didelių laiko resursų, renkasi mesti šiukšles pakelėse, pamiškėse ir kitur gamtoje“, – BNS sakė parlamentarė.

„Jeigu žmogus nesugeba mąstyti atsakingai, geriausiai jį turbūt atgrasyti nuo tokių sprendimų, sakyti, kad tau gresia ne tik bauda, bet ir transporto, kuriuo atgabenai tą didelį krovinį į mišką ar kitą gamtos vietą, konfiskavimas“, – tvirtino ji.

A. Gedvilienės teigimu, vieną, du kartus konfiskavus automobilius, piktybiniai teršėjai susimąstytų, ar tikrai verta taip elgtis.

Panašią pataisą Seimo narė siūlė praėjusios kadencijas parlamente, bet ji buvo grąžinta tobulinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA