Prekybos miestelyje „Urmas“ vis dar dirba tik dalis prekybininkų | Kas vyksta Kaune

Prekybos miestelyje „Urmas“ vis dar dirba tik dalis prekybininkų

Prekybos miestelio „Urmas“ nuotr.

Kaune įsikūrusiame prekybos miestelyje „Urmas“ nuo balandžio 6 d., NVSC išsakius teigiamą nuomonę, grįžo dirbti dalis prekybininkų, įsikūrusių prekybos salėse, kurios prilyginamos parduotuvėms be atskirų sienomis ir durimis atitvertų zonų. Likusieji prekybininkai, kaip ir jų kolegos visoje Lietuvoje, jau ruošėsi atsidarymui balandžio 12 d., bet dėl netikėto Vyriausybės sprendimo vėl liko nežinioje.

Dalis galėjo sugrįžti

Šią savaitę „Urme“ darbą pradėjo nuomininkai, kurie įsikūrę prekybos salėse, kurios prilyginamos parduotuvėms be atskirų sienomis ir durimis atitvertų zonų, turi du tik joms skirtus įėjimus iš lauko. Jose prekiaujama vienos rūšies prekėmis, pirkėjų judėjimas vyksta ratu ir (arba) viena kryptimi. Tik toje parduotuvėje yra ne vienas, o daugiau prekeivių, kurie, laikantis visų saugos reikalavimų, vykdo prekybą.

„Atsakydamas į mūsų paklausimą NVSC (Nacionalinis visuomenės sveikatos centras) išreiškė nuomonę, kad aukščiau minėto tipo prekybos vietos duris atverti gali. Šioms patalpoms bendrai galioja nustatytos taisyklės dėl srautų reguliavimo, ploto vienam pirkėjui atstumų laikymosi ir kitos visuomenės sveikatos saugos, higienos sąlygos“, – sakė Dovilė Lengvenienė.

Tai nėra pirmas atvejis, kai tokio tipo prekybos vietos atveria duris. Tokiu principu jau kurį laiką dirba baldų parduotuvės visoje Lietuvoje, rašoma Prekybos miestelio „Urmas“ pranešime žiniasklaidai.

Prekybos miestelis Urmas / Organizatorių nuotr.

Tikėdamiesi atidarymo ėmė testuoti darbuotojus

Kitiems „Urmo“ prekybininkams po Vyriausybės trečiadienio sprendimo vėl tenka laukti. Kadangi grįžtantiems į darbą prekybos sektoriaus darbuotojams testavimas dėl COVID–19 privalomas, prekybos miestelis savo nuomininkams jau buvo surengęs ir testavimą savo patalpose, kurį atliko privatus medicinos centras.

„Testuojantis valstybės įsteigtuose punktuose procesas būtų ilgokai užtrukęs, nes be įprasto srauto, tuo metu registravosi daugybė prekybos įmonių darbuotojų, kurie tikėjosi greitai grįžti į darbą. Testus spėjome atlikti 170 darbuotojų, jų rezultatai suvesti į e-sveikata.lt sistemą.

Likusiems 500 darbuotojų po netikėtų trečiadienio naujienų iš Vyriausybės teko atšaukti testavimą, o visiems jiems – liūdnai grįžti į nežinomybės ir laukimo būseną“, – pasakojo prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovė Dovilė Lengvenienė.

Gali dirbti saugiai

Pasak „Urmo“ atstovės, vertinant bendrą padėtį dėl koronaviruso ir tą labai sudėtingą situaciją į kurią yra pakliuvę prekybininkai, vis dar negalintys dirbti, kuo skubiau reikėtų priimti sprendimą, leidžiantį duris atverti visoms parduotuvėms.

„Esame įsitikinę, kad galime dirbti saugiai ir todėl nematome priežasčių, kodėl negali būti atvertos likusios parduotuvės. „Urmas“ nuo pat pandemijos pradžios skiria didelį dėmesį prevencijai. Visos patalpos dezinfekuojamos pagal grafiką, o esant reikalui – ir papildomai. Lankytojams ir prekybininkams sudarytos sąlygos nuolat dezinfekuoti rankas.
Savo jėgomis tikriname ir saugumo priemonių laikymąsi – kaukių dėvėjimą, nesibūriavimą.

Dėl Urmo pastatų komplekso specifikos, turime labai palankias sąlygas užkirsti pirkėjams turėti tarpusavio kontaktą – kiekviena prekybos salė turi po du įėjimus iš lauko. Vėdinimo sistema yra renovuota ir puikiai veikianti. Darbuotojams ir prekybininkams sudarytos sąlygos pasitikrinti dėl koronaviruso, galime tai organizuoti nuolat“, – vardijo pašnekovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA