Imuniteto paso įgyvendinimas stringa dėl neapibrėžtų kriterijų | Kas vyksta Kaune

Imuniteto paso įgyvendinimas stringa dėl neapibrėžtų kriterijų

ELTA 2021/03/31 16:21
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė teigia, kad su ekspertais vis dar diskutuojama, kokį žmogų galima laikyti epidemiologiškai saugiu ir turinčiu teisę įgyti Imuniteto pasą.

„Kalbant apie Imuniteto pasą, pagrindinis klausimas yra kriterijai: kokia žmogaus būklė lemia, kad žmogų būtų galima pavadinti saugiu epidemiologiniu požiūriu. Pavyzdžiui, kiek laiko turi būti praėję po vakcinų ar po kiekvienos vakcinos vienodai, koks tai turi būti dienų skaičius, kiek laiko po persirgimo galime fiksuoti, kad žmogus turi imunitetą?

Tai reikalinga, kad šiuos parametrus paėmus iš e.sveikatos ir ten pasitikrinus būtų galima žmogui suteikti galimybę laisviau judėti ar dalyvauti renginiuose, ar lankytis kokiose nors vietose“, – žurnalistams trečiadienį sakė premjerė.

Anot I. Šimonytės, vis dar laukiama ekspertų įžvalgų Imuniteto paso skyrimo klausimais.

„Dabar kol kas laukiame mūsų ekspertų patarimo, kaip galėtume apibrėžti žmogų, kurį laikytume turinčiu teisę į tam tikrą epidemiologinio saugumo požymį. Po to jau prasidės kiti dalykai, techniniai programavimo darbai. Svarbu, kad Imuniteto pasas derėtų su ES sprendimu, kuris turės būti vėliau įgyvendintas“, – akcentavo ji.

Prezidentūra praėjusią savaitę pranešė, kad už Imuniteto paso duomenų tvarkymą atsakingas Registrų centras įsipareigojo pasiruošimo darbus baigti iki vasaros pradžios.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA