Vienas seniausių Kauno sporto klubų užveria duris: iš valdžios deramos pagalbos nesulaukė | Kas vyksta Kaune

Vienas seniausių Kauno sporto klubų užveria duris: iš valdžios deramos pagalbos nesulaukė

Asociatyvi / „Facebook“ grupės „Sporto klubas Fankas“ nuotr.

Kauno sporto klubo „Fankas“ įkūrėjas ir direktorius, daugkartinis Lietuvos sportinės aerobikos čempionas Andžej Michmel savo „Facebook“ paskyroje paskelbė liūdną žinią, dėl pandemijos daugiau nei 25 metus dirbęs klubas turi užverti duris. Vadovas tikina, kad Lietuvos Vyriausybė deramos pagalbos šiuo laikotarpiu nesuteikė, todėl klubą teko gelbėti iš savų santaupų.

„Mieli „Fanko“ šeimos nariai, kolegos, draugai, po 26-ių metų, kai jau „Fankas” užaugo iki suaugusio statuso… deja, turim užverti duris. Atsiprašau… už tai, kad nesugebėjau išsilaikyti šiomis „covid” sąlygomis“, – į savo auditoriją kreipėsi jis.

Kauno sporto klubo įkūrėjas teigia, kad užsidaryti tenka, nes dėl pandemijos uždarytą klubą išlaikyti iš santaupų buvo per sunku, o valdžia esą tinkamos paramos nesuteikė, kad veiklą po karantino galima būtų atnaujinti.

„Labai gaila, kad sprendimą užsidaryti turėjau priimti ne savo noru. Tikrai stengiausi, iki paskutinės minutės, neatleidau nei vieno darbuotojo, gelbėjau „Fanką” savo asmeninėmis santaupomis. Deja, santaupų neužteko, o ir deramos valstybės pagalbos nesulaukiau. Apmaudu, kad sveikatingumo sektorius Lietuvos valdžiai rūpi mažiausiai“, – liūdnai pasibaigusią klubo veiklą aprašė A. Michmel.

Jis dėkojo visiems klubo nariams, kurie lankėsi ir sportavo jame visus 26 metus. Taip pat šiltų žodžių negailėjo ten dirbusiems treneriams ir personalui.

„Ačiū visiems nariams iki vieno, tik Jūs buvot „Fanko“ didžiausi motyvatoriai visus 26 metus. Didžiausias ačiū mano trenerių ir personalo komandai – daug jūsų buvo per visus 26 metus. Bet visus prisimenu su didžiausia pagarba ir meile. Tikrai buvo visko: ir pykčių, ir nesutarimų – bet kiekvienas augom ir tobulėjome mokydamiesi iš savo klaidų. Nemeluosiu sakydamas, kad daugelis kolegų tapote mano antros šeimos dalimi. AČIŪ“, – savo „Facebook“ įraše dėkojo jis.

A. Michmel tikisi, kad ateityje pavyks sporto veiklą sugrąžinti kauniečiams, galbūt kažkur kukliau.

„Fankas“, užvėręs duris, ieško lango, kurį būtų galima atverti. Ieškome patalpų, kur galėtumėm gal kukliau, bet ir toliau su ta pačia dvasia tęsti savo veiklą. Ir ta diena ateis, kai vėl susitiksime sporto salėje ir tarsime „AČIŪ, kad sugrįžai“, – savo įrašą užbaigė jis.

Vyriausybė dar praėjusių metų lapkričio 6-ąją įvedė ribojimus dėl sporto klubų veiklos, o 2021 metų kovo 6 dieną apribojimai buvo sušvelninti, tačiau šiuo metu sporto paslaugos gali vykti tik atvirose erdvėse, kai vienu metu paslauga teikiama ne daugiau kaip 5 asmenims, taikant išimtis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA