Pokyčiai G. Nausėdos komandoje: iš pareigų traukiasi keturi bendražygiai | Kas vyksta Kaune

Pokyčiai G. Nausėdos komandoje: iš pareigų traukiasi keturi bendražygiai

BNS 2021/03/04 10:33
/ R. Tenio nuotr.

Iš pareigų traukiasi Prezidentūros kanclerė Algė Budrytė, taip pat šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis bei dar du komandos nariai. Taip pat prie komandos jungiasi dvi naujos patarėjos – Ekonomikos ir Teisės grupėse.

A. Budrytę kanclerės pareigose pakeis Agila Barzdienė, Prezidentūros komunikacijai nuo šiol vadovaus buvusi finansų ministro Viliaus Šapokos atstovė spaudai Raminta Stanaitytė-Česnulienė. Ji šiose pareigose pakeis Ridą Jasiulionį, kuris iš komunikacijos vadovo pareigų Prezidentūroje pereina į kitas – koordinuos Prezidentūros bendradarbiavimą su visuomeninėmis organizacijomis.

Kaip pranešė Prezidentūra, A. Budrytė „ketina ieškoti naujų profesinių iššūkių“, ji eiti pareigas baigs kovo 12 dieną.

A. Budrytė vadovavo prezidento Gitano Nausėdos rinkimų kampanijos štabui.

Anksčiau ji buvo bendrovės „International Fintech“ vadovė, dar anksčiau vadovavo „Swedbank“ Asmeninės bankininkystės departamentui bei dirbo kituose bankuose, yra buvusi naujienų portalo 15min.lt direktoriaus pavaduotoja.

A. Budrytę šiose pareigose pakeis Agila Barzdienė. Kaip pranešė Prezidentūra, ji buvo viena iš programos „Kurk Lietuvai“ iniciatorių, o nuo 2014 metais jai vadovavo.

Anksčiau į Prezidentūros kanclerio pareigas buvo rengiamas konkursas, nuo 2019 metų sausio pasikeitus įstatymams tai yra prezidento politinio pasitikėjimo pareigybė.

A. Bubnelis darbą Prezidentūroje baigia kovo viduryje. Pasak Prezidentūros, jis nusprendė grįžti į privatų sektorių.

Komunikacijos grupę taip pat palieka Ieva Elenbergienė, nusprendusi karjerą tęsti kitoje profesinėje srityje. Iš darbo Prezidento kabinete dėl asmeninių priežasčių nusprendė pasitraukti patarėjas Liutauras Galinis.

Prieš ateidamas dirbti į Prezidentūrą A. Bubnelis dvejus metus buvo įmonės „Bitė Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir ryšių su visuomene vadovas, anksčiau jis yra dirbęs vandens tiekimo bendrovėje „Vilniaus vandenys“, telekomunikacijų bendrovėje „Teo“, viešųjų ryšių įmonėse, naujienų agentūroje BNS.

Kovo 15 dieną darbą pradės nauja prezidento vyriausioji patarėja komunikacijai R. Stanaitytė-Česnulienė. Ji prieš tai dirbo finansų ministro patarėja, kiek anksčiau viešųjų ryšių konsultante, vadovavo „Rimi Lietuva“ komunikacijai, dirbo žurnaliste ir laidų vedėja televizijose LRT, LNK, TV3 bei „Lietuvos ryto TV“.

Prie Ekonominės ir socialinės politikos grupės komandos ketvirtadienį prisijungė Elena Mickevičienė, kuri pakeitė gruodžio mėnesį finansų viceministre tapusią Vaidą Česnulevičiūtę. E. Mickevičienė iki šiol dirbo agentūroje „Investuok Lietuvoje“, kur buvo Investicinės aplinkos gerinimo ir teisės komandos vadovė, prieš tai dirbo teisės konsultante audito ir verslo konsultacijų bendrovėje „PricewaterhouseCoopers Lietuva“.

Kovo 8 dieną darbą Prezidentūros Teisės grupėje pradės Simona Vilkelytė, kuri pastaruoju metu dirbo teisėjo padėjėja Lietuvos Aukščiausiajame Teisme, o kiek anksčiau – direktoriaus pavaduotoja Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyboje prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Pernai birželį Prezidentūrą paliko vyriausieji patarėjai Jonas Vytautas Žukas, Sonata Šulcė ir Aistis Zabarauskas bei Teisės grupėje dirbusios patarėjos Ieva Saudargaitė bei Vida Petrylaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA