Keturiems Kauno ir Pakaunės meno kolektyvams įteiktos „Aukso paukštės“ | Kas vyksta Kaune

Keturiems Kauno ir Pakaunės meno kolektyvams įteiktos „Aukso paukštės“

LNKC nuotr.

Kas bebūtų, paukščiai gimtinėn sugrįžta, o su jais pagerbti geriausių mėgėjų meno kolektyvų pavasarį atskrenda „Aukso paukštės“. Šia nominacija Lietuvos nacionalinis kultūros centras (LNKC) įvertina geriausius metų kolektyvus ir jų vadovus už reikšmingą ir aktyvią meninę veiklą, naujas programas, laimėtas prizines vietas.

Kaip nurodoma LNKC pranešime, „Aukso paukštės“ – aukščiausias mėgėjų meno apdovanojimas Lietuvoje, kuriuo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į mėgėjų meninę kūrybą, jos reikšmę krašto kultūrai, išryškinti ir viešai pristatyti bei pagerbti geriausius metų chorus, folkloro ir šokių ansamblius, teatrus, liaudiškos muzikos kapelas, liaudies muzikos ir pučiamųjų instrumentų orkestrus, jų vadovus, tautinei kultūrai nusipelniusias asmenybes.

Šiemet kiekvieno žanro kolektyvams vertinti sudarytos kompetentingos komisijos atrinko dvylika laureatų. Geriausiu suaugusiųjų choru ir vadovu paskelbtas Klaipėdos universiteto mišrus choras „Pajūrio aidos“ ir Algirdas Šumskis, geriausiu vaikų arba jaunimo (moksleivių) choru ir vadovu – Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokyklos jaunių choras ir Viktorija Morkūnienė. Geriausio vokalinio ansamblio ir vadovo nominacija skirta Ukmergės kultūros centro moterų vokaliniam ansambliui „Cantilena” ir Daivai Petrikienei.

Geriausiu pučiamųjų instrumentų orkestru ir vadovu pripažintas Kauno rajono Babtų kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestras „Algupys“ ir Jonas Girnius.

„Algupys“ / LNKC nuotr.

Geriausio krašto folkloro kolektyvo ir vadovo nominacija skirta Pasvalio kultūros centro ansambliui „Rags“ ir Daivai Adamkavičienei, o geriausiu miesto folkloro kolektyvu ir vadovais tapo Kauno miesto folkloro ansamblis „Žaisa“ ir Giedrė Ramunė Pečiulienė bei Mintautas Petras Pečiulis.

„Žaisa“ / LNKC nuotr.

Geriausio suaugusiųjų teatro ir vadovo nominaciją pelnė du kolektyvai – Raseinių rajono kultūros centro mėgėjų teatras „Braižas“ ir Jolanta Šimaitienė bei Šakių rajono Lekėčių mokyklos-daugiafunkcinio centro mėgėjų teatras ir Vaida Brazaitienė.

Tarp liaudiškos muzikos ansamblių ir vadovų geriausiais pripažintas Kauno technologijos universiteto tautinio meno ansamblis „Nemunas“ ir meno vadovė, vyriausioji choreografė Margarita Tomkevičiūtė, choreografė Vilma Tiškevičienė, choro vadovė Roma Paulauskienė, chormeisteris Gediminas Micka, liaudiškos muzikos kapelos vadovas Romualdas Sadzevičius, liaudies instrumentų orkestro vadovai Asta Bogdanienė ir Raimundas Kukanauskas.

„Nemunas“ / LNKC nuotr.

Geriausios liaudiškų šokių grupės ir vadovo apdovanojimą laimėjo Akmenės rajono savivaldybės kultūros centro jaunimo liaudiškų šokių grupė „Gaja“ ir Birutė Viktoravičiūtė, geriausio liaudiškų šokių ansamblio ir vadovų nominaciją pelnė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto liaudiškų šokių ansamblis „Ave Vita“ ir meno vadovė Goda Puleikytė, choreografas Kazimieras Kondratavičius, liaudies instrumentų orkestro vadovas Gintaras Vilčiauskas, vokalinės grupės vadovė Rasa Kazakevičienė.

„Ave Vita“ / LNKC nuotr.

Kasmet skelbiama ir geriausio naujai susikūrusio mėgėjų meno kolektyvo nominacija. Ją pelnė Vilniaus mišrus choras „Sonoros“ ir vadovė Valerija Skapienė.

Nominacija „Už nuopelnus tautinei kultūrai“ šiemet bus įteikta baletmeisteriui Vytautui Buterlevičiui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA