Internetiniai sukčiai nusitaikė į studentų bendruomenę | Kas vyksta Kaune

Internetiniai sukčiai nusitaikė į studentų bendruomenę

VDU, R. Tenio nuotr. / Kas vyksta Kaune montažas

Šiandien buvo pastebėtas sukčiavimo būdas, kai siunčiami kenkėjiški laiškai Vytauto Didžiojo universiteto vardu – laiške falsifikuojamas siuntėjo adresas (šiuo atveju admin@vdu.lt), imituojamas VDU laiškų šablonas ir siekiama apgaulės būdu išgauti gavėjo jautrią informaciją arba išvilioti pinigus.

VDU atstovai užtikrina, kad šie laiškai nėra siunčiami iš VDU el. pašto dėžutės.

Toks kenkėjiškas laiškas atrodo patikimai, tarsi siunčiamas vadovo, kolegos ar administratoriaus. Naudojantis šiuolaikinėmis interneto technologijomis, galima sukurti bet kokį atgalinį el. pašto adresą, bet po matomu adresu gali slėptis tikrasis sukčių el. adresas. Tokiu atveju į dėžutę nėra įsilaužta, jos el. adresas tik imituojamas.

Tokiuose laiškuose sukčiai pateikia sąskaitos numerį tikėdamiesi, kad patiklūs vartotojai perves prašomą pinigų sumą arba ragina paspausti pateiktą nuorodą, siekiant išgauti Jūsų slaptažodį.

Prašoma kritiškai vertinti el. paštu gaunamus laiškus, nespausti ant įtartinų nuorodų ir nesisiųsti tokiuose laiškuose prisegtų bylų. Jei kyla įtarimas, kad kenkėjišką laišką gavote iš patikimo kontakto, rekomenduojame informaciją pasitikslinti telefonu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA