Ateinanti naktis – kol kas žvarbiausia šią žiemą | Kas vyksta Kaune

Ateinanti naktis – kol kas žvarbiausia šią žiemą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po šalto, bet gana ramaus sekmadienio, žengiant į darbo savaitę speigas parodys tikruosius nagus. Pirmadienio naktį kylant vėjui, jutiminė temperatūra gali kristi net iki 30 laipsnių šalčio.

Kaip nurodo Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, pirmadienio naktį vyraus mažai debesuotas ar giedras dangus, kritulių nenumatoma. Vėjas pasisuks iš rytų, šiaurės rytų ir po truputį stiprės, vietomis ims pustyti dar nesusigulėjusį sniegą.

Naktis bus šalta, dėl stiprėjančio vėjo dar ir žvarbi, temperatūra kris iki 17-22, vietomis iki 23-26 laipsnių šalčio, jutiminė temperatūra bus dar keliais laipsniais žemesnė.

Pirmadienio dieną tankesni debesys uždengs pietinę šalies pusę, šiauriniuose rajonuose saulė dar pasirodys dažnai. Rytų, šiaurės rytų vėjas sustiprės iki apysmarkio, todėl ant žemės gulintį sniegą pustys jau daugelyje rajonų.

Antroje dienos pusėje pietiniuose rajonuose ims negausiai snigti, kai kur gali kilti trumpalaikė silpna pūga. Įdienojus termometrai rodys 9-14 laipsnių šaltį, bet dėl stipraus vėjo bus labai žvarbu – jutiminė temperatūra sieks apie 20 laipsnių šalčio.

Antradienį sniegas išplis į pietinę šalies pusę, šaltis keliais laipsniais atlėgs, tačiau žymesnio šalčio sumažėjimo nepajusime – dėl stipraus rytų, šiaurės rytų vėjo jutiminė temperatūra ir toliau svyruos apie 20 laipsnių šalčio.

Detalią Kauno orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA