Per parą patvirtinta 760 naujų koronaviruso atvejų (9 proc. teigiamų testų), liga pasiglemžė 16 gyvybių | Kas vyksta Kaune

Per parą patvirtinta 760 naujų koronaviruso atvejų (9 proc. teigiamų testų), liga pasiglemžė 16 gyvybių nauji atvejai Kauno konditerijos įmonėje ir tardymo izoliatoriuje

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Trečiadienio ryto duomenimis, Lietuvoje nustatyti jau 184 208 koronaviruso susirgimai. Pranešama apie 760 naujų koronaviruso atvejų, pasveiko 132 326 žmonės.

Statistikos departamento vasario 3 d. duomenimis, patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 184 208, sergančių žmonių skaičius – 46 722. Pranešama, kad per vakar dieną patvirtinta 760 naujų COVID-19 susirgimų.

Per praėjusią parą nuo koronaviruso mirusių asmenų skaičius – 16, vakar įregistruotos 4 COVID-19 mirtys, kurių faktinė data yra ankstesnė.

Bendras mirusių nuo COVID-19 žmonių skaičius Lietuvoje – 2 867. Pasveikusių žmonių skaičius – 132 326.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vasario 3 d. duomenimis, per praėjusią parą ištirti 8 028 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Iš viso iki šiol ištirti 1 947 747 ėminiai.

Iš viso dviem skiepo dozėmis vakcinuotas 25 231 žmogus.

Papildyta 09.56 val.

153 pacientai reanimacijoje

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomi 1368 COVID-19 pacientai, 153 iš jų – reanimacijoje, trečiadienį pranešė Statistikos departamentas.

Deguonis papildomai tiekiamas 1034 ligoniams, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 84 žmonėms.

Per praėjusią parą dėl COVID-19 į ligonines paguldyta 114 pacientų.

Iš viso koronavirusinei infekcijai gydyti skirtos 2634 lovos, 277 iš jų – reanimacijos intensyvios terapijos skyriuose.

Iš 8399 gydytojų, kurių darbovietė teikia paslaugas COVID-19 liga sergantiems pacientams, šiuo metu dėl užsikrėtimo koronavirusu nedarbingi yra 68 medikai, izoliacijoje – 22.

Dėl kitų priežasčių laikinai nedirba 541 gydytojas. Dėl COVID-19 laikinai nedarbingi 223 iš 13 tūkst. 163 slaugytojų, izoliacijoje jų yra 46. Dėl kitų priežasčių laikinai nedirba 1032 slaugytojai.

Medikai COVID-19 skyriuje/ V. Balkūno nuotr.

Mirė 50–99 metų žmonės

Praėjusią parą nuo COVID-19 mirė 16 žmonių, jiems buvo nuo 50 iki 99-erių metų, rodo trečiadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Iš viso praėjusią parą mirė devyni vyrai ir septynios moterys.

Po šešis mirusiuosius priklausė 70–79 ir 80–89 metų grupėms.

Dviem mirusiesiems buvo nuo 90 iki 99-erių, vienam – nuo 60 iki 69-erių, o dar vienam – nuo 50 iki 59-erių metų.

Statistikos departamentas atkreipia dėmesį, kad „per praėjusią parą mirusiųjų skaičius yra išankstinis ir per kelias dienas padidėja apie 20–40 procentų“.

Į bendrą mirčių statistiką įtrauktos dar keturios mirtys nuo koronaviruso, kai faktinė mirties data yra ankstesnė.

Tai – du vyrai ir dvi moterys. Vienam iš jų buvo nuo 30 iki 39-erių metų. Kiti trys mirusieji priklausė 70–79, 80–89 ir 90–99 metų grupėms.

Papildyta 11.39 val.

Nauji atvejai Kauno konditerijos įmonėje ir tardymo izoliatoriuje

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja apie per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotus koronavirusinės infekcijos (COVID-19) protrūkius. Per praėjusią parą izoliuoti 1444 asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 67 998 asmenys.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruoti 146, rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Antradienį nauji protrūkiai registruoti trejose Vilniuje veikiančiose statybų įmonėse, konsultacijų, valymo paslaugų įmonėse. Be to, nauji protrūkiai, epidemiologų vertinimų, vakar registruoti statybų įmonėje Klaipėdos rajone (du darbuotojai) bei metalo apdirbimo įmonėje Kretingoje, kur patvirtinti du atvejai darbuotojams ir du antriniai atvejai. Epidemiologiniai tyrimai tęsiami.

Taip pat vakar registruoti atvejai susiję su protrūkiais Klaipėdos miesto lopšeliuose–darželiuose „Pušaitė”, „Puriena”, „Inkarėlis”, Klaipėdos miesto Medeinės mokykloje.

Medikai COVID-19 skyriuje/ V. Balkūno nuotr.

Be to, vakar registruoti ir atvejai, siejami su protrūkiu Šilutės rajono Rusnės specialiojoje mokykloje. Iš viso su protrūkiu, vertinama, yra susiję keturi atvejai (darbuotojai). Savo ruožtu, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją ir siekiant mažinti infekcijos plitimą ikimokyklinio ugdymo įstaigose, vakar NVSC Klaipėdos departamentas parengė teikimą Šilutės rajono savivaldybės administracijai dėl infekcijų plitimą ribojančio režimo įvedimo Rusnės specialiojoje mokykloje.

Antradienį registruoti COVID-19 ligos atvejai, siejami su protrūkiais statybų įmonėje Marijampolėje, mėsos pramonės įmonėje Šakių rajone, žemės ūkio bendrovėje Marijampolėje, Kauno konditerijos įmonėje, Telšiuose, Utenoje veikiančiose statybų įmonėse.

Taip pat vakarykštę parą patvirtinti COVID-19 ligos atvejai, siejami su protrūkiais Biržų rajono Legailių globos namuose, Utenos socialinės globos namuose, Kauno tardymo izoliatoriuje, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Telšių departamente.

Be to, vakar NVSC Vilniaus departamento specialistai atliko veiksmus, siekiant užkirsti kelią tolimesniam židinio plitimui Vilniaus miesto nakvynės namuose – organizuotas pakartotinis tikslinis gyventojų testavimas. Taip pat specialistai dirbo su už Vilniaus miesto priežiūrą atsakinga įmone, siekiant išsiaiškinti infekcijos plitimo aplinkybes, įmonei teiktos rekomendacijos. Epidemiologinė diagnostika tęsiama.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruoti 82.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA