Kaunietis įamžino per pusnis brendantį išdidų paukštį | Kas vyksta Kaune

Kaunietis įamžino per pusnis brendantį išdidų paukštį papildyta

Kauno gatvėse vairuotojai yra sutikę daug gyvūnijos pasaulio atstovų, tačiau ketvirtadienį Taikos prospekte per pusnis žygiuojantis povas išties sukėlė nuostabą. Tiesa, netrukus kauniečiai pradėjo spėlioti, kad vaizdo įraše užfiksuotas paukštis – fazanas.

Ketvirtadienio vidurdienį portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė skaitytojo užfiksuotas vaizdo įrašas, kuriame įamžintas važiuojamąją kelio dalį Taikos prospekte išdidžiai kertantis povas.

„Kas paleido povą?“, – su nuostaba teiravosi vyras. Kaip matyti vaizdo medžiagoje, vairuotojai kaip mat pastebi į kelią žengiantį paukštį ir spaudžia stabdžių pedalą, o sėkmingai pavojingą ruožą įveikęs povas savo kelionę tęsia toliau.

Papildyta 16.08 val.

Paviešinus vaizdo įrašą, su gamtos pasauliu labiau susipažinę kauniečiai spėliojo, kad per sniegą Taikos prospekte žygiavo visai ne povas, o fazanas.

Fazanai yra Lietuvoje introdukuota rūšis. Nors tikinama, kad dalis pasprukusių iš nelaisvės fazanų veisiasi natūraliomis sąlygomis, šaltomis žiemomis jie dažniausiai žūsta.

Šis sparnuotis dažnesnis Vidurio Lietuvoje, nors gali būti aptinkamas visur. Fazanai gyvena atvirose ir pusiau atvirose vietovėse – krūmingose pievose, nedideliuose laukų miškeliuose, vandens telkinių pakrantėse.

(papildymo pabaiga)

Išdidūs paukščiai

Povo tėvynė – pietinė Indija ir Ceilonas. Keliose Biblijos vietose minima, kad karalius Saliamonas apie 1000 metus prieš mūsų era šį paukštį atgabeno į žadėtąją žemę.

Patinai turi puošnias uodegos plunksnas, kurias tuoktuvių metu demonstruoja patelėms. Suaugusio povo vėduoklėje vidutiniškai būna per 200 plunksnų. Patelės raibos, slepiamosios spalvos, neišvaizdžios. Be to, tai labai budrūs paukščiai, turintys gerą regėjimą ir klausą. Jie savo šaižiu ir kraupiu klyksmu įspėja apie pavojų.

Povai Lietuvoje nėra naujiena. Šie priežiūrai nereiklūs paukščiai – tikra sodybų ir parkų puošmena.

Povas – laimės sergėtojas

Pagal kinų išmintį, povas – vienas stipriausių talismanų. Jis neša laimę, sėkmę darbe ir karjeroje.

Povas su pakelta uodega – didelės sėkmės simbolis. Jis tinkamas visiems gyvenimo atvejams. Šis talismanas gali padėti įgyvendinti naujas idėjas, todėl tai būtų puiki dovana tiems, kurie turi didelių tikslų. Tačiau povas į namus taip pat atneša ir šiek tiek tuštybės.

Povas su nuleista uodega – vienybės ir apdairumo simbolis. Jis tinkamiausias žmonėms, kurių pareigos neatsiejamas nuo nuolatinės įtampos, streso. Šis talismanas įspėtų apie neteisingus sprendimus ir įspėtų apie galimas grėsmes.

Taigi įspūdingi paukščiai – tai didybės, grožio ir nemirtingumo simbolis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA