Kauniečiai įspėja: Romainių kalnas nepravažiuojamas | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai įspėja: Romainių kalnas nepravažiuojamas

"Kas vyksta Kaune" grupės nuotr.

Antradienio popietę kauniečiai praneša apie nepravažiuojamą Šilainių plentą, čia stipraus snygio neatlaikė elektros stulpas.

„Romainių kalnas nuo „Regitros“ uždarytas“, – praneša kauniečiai.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budintis pareigūnas, apie 13.30 val. ant važiuojamosios Romainių kalno kelio dalies nuvirto elektros stulpas.

Pareigūno teigimu, nelaimės metu žmonės nenukentėjo, transporto priemonės taip pat neapgadintos. Įvykio vietoje laukiama ESO specialistų.

Vairuotojų teigimu, Romainių kalno papėdėje formuojasi spūstys.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Be elektros tūkstančiai gyventojų

12 val. „Energijos skirstymo operatoriaus” (ESO) duomenimis, dėl iškritusio gausaus šlapio sniego visoje Lietuvoje be elektros yra apie 18 tūkst. namų ūkių. Daugiausiai skirstomojo elektros tinklo gedimų fiksuojama Alytaus ir Vilniaus regionuose. Kauno regione be elektros šiuo metu apie 1,5 tūkst. vartotojų.

„Iškritus sniegui intensyvinamos pajėgos gedimų šalinimui – sutrikimai šalinti visą naktį, o iš ryto pasitelktos papildomos operatyviosios pagalbos brigados. ESO specialistai dirba pilnu pajėgumu, kad elektros tiekimas būtų atstatytas kuo operatyviau“, – komentavo ESO Ryšių su visuomene projektų vadovas Paulius Kalmantas.

Sausio 25-os naktį iškritusi šlapio sniego apdraba susikaupė ant medžių, kurie neatlaikę sniego svorio lūžta ir virsta ant ESO skirstomojo elektros tinklo oro linijų.

Eismo sąlygas ir toliau sunkina snygis

Eismo sąlygas antradienį ir toliau sunkina snygis, pūga ir plikledis, pranešė Automobilių kelių direkcija.

Jos teigimu, eismo sąlygos sudėtingos visoje Lietuvoje.

Pagrindinių kelių dangos su šlapio ar pažliugusio sniego provėžomis, vietomis su prispausto arba puraus sniego sluoksniu iki 10-15 centimetrų.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai su prispaustu sniegu, vietomis su puraus sniego sluoksniu iki 20 cm, slidūs.

Kelininkai slidžius kelių ruožus barsto ir balo, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Pietų, vidurio ir šiaurės Lietuvoje siaučia pūga, kitur šalyje – snygis. Be kritulių kol kas tik Klaipėdos rajone. Oro temperatūra siekia nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA