Iš Socialdemokratų partijos pirmininko pareigų atsistatydina G. Paluckas | Kas vyksta Kaune

Iš Socialdemokratų partijos pirmininko pareigų atsistatydina G. Paluckas papildyta

KAUNAS.KASVYKSTA.LT INF., BNS 2021/01/22 17:56
LSDP nuotr.

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas traukiasi iš užimamų pareigų. Apie tokį savo sprendimą penktadienį jis pranešė LSDP tarybai.

„Dėkoju už rinkimų rezultatų įvertinimą. Prisiimu visą atsakomybę dėl pasiektų rezultatų ir susiklosčiusios padėties. Siekdamas užkirsti kelią tolimesniam partijos reputacijos visuomenės akyse menkinimui, priėmiau sprendimą atsistatydinti iš partijos pirmininko pareigų”, – kreipimesi į LSDP tarybos narius rašo G. Paluckas.

Kaip teigiama LSDP pranešime spaudai, pats politikas pažymi, kad Lietuvai, kaip ir bet kuriai demokratinei valstybei, būtina moderni, skaidri ir stipri kairioji politinė jėga, todėl nuosekliai siekė partijos atsinaujinimo.

„Esu dėkingas komandai ir visiems partiečiams, mane rėmusiems ir mane kritikavusiems. Kartu mes labai svarbi jėga. Nuoširdžiai linkiu socialdemokratams įveikti iššūkius, atsigauti, sustiprėti ir susitelkti kairiosios darbotvarkės įgyvendinimui.

Skurdo, nelygybės, diskriminacijos įveikimas, visų žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimas kiekvienam žmogui – visa tai turėtų būti valstybės prioritetas. Neabejoju, kad mes, socialdemokratai, ženkliai prie to prisidėsime”, – teigia G. Paluckas.

G. Paluckas Socialdemokratų partijai vadovavo nuo 2017 m. gegužės mėn. 2019 m. pavasarį jis buvo perrinktas LSDP pirmininku antrai kadencijai.

Sveikina G. Palucko sprendimą

Socialdemokratų atstovai Seime Rasa Budbergytė ir Algirdas Sysas sveikina partijos pirmininko Gintauto Palucko atsistatydinimą iš pareigų.

Anot G. Palucko pavaduotojos R. Budbergytės, tai tinkamas ir teisingas žingsnis.

„Aš sakyčiau, kad jo žingsnis tinkamas ir vietoje. Man tiesiog gaila, kad jis taip daro – labai juo tikėjau ir tikiu kaip žmogumi, partijos pirmininku, kuris siekė to atsinaujinimo“, – BNS penktadienį sakė R. Budbergytė.

„Labai apmaudu, bet žingsnį reikia vertinti kaip teisingą“, – pridūrė ji.

Apie pasitraukimą iš pareigų partijos tarybai G. Paluckas pranešė penktadienį.

Jis tokį sprendimą priėmė sulaukęs partijos tarybos Seimo rinkimų rezultatų vertinimo. Taryba juos įvertino kaip blogus, centrinio rinkimų štabo darbą – nepatenkinamai, o pačio pirmininko veiklą – kaip nepateisinusią lūkesčių.

Už tokį nutarimą balsavo 116 tarybos narių, švelnesnį variantą palaikė 62 socialdemokratai.

„Jis labai ilgai galvojo“

Socialdemokratų partijos frakcijos Seime seniūnas A. Sysas sakė, kad G. Paluckas sprendimą galėjo priimti ir anksčiau.

„Tą raginau daryti pirmomis dienomis po rinkimų, jis labai ilgai galvojo“, – BNS teigė A. Sysas.

Pasak jo, G. Paluckas nepadarė ir dar vieno darbo – nepaskyrė pirmojo pavaduotojo.

„Čia pirmininko nepadarytas darbas (…) Jeigu būtų paskirtas, tai nebūtų problemos, pavaduotojas iškart galėtų perimti vadovavimą“, – kalbėjo socialdemokratas.

Jis teigė manantis, kad kitą savaitę bus išspręstas laikinojo partijos vadovo klausimas.

Pernai spalį Seimo rinkimuose socialdemokratai liko ketvirti, surinkę 9,25 proc. rinkėjų balsų. Jie laimėjo aštuonis mandatus daugiamandėje apygardoje ir dar penkis vienmandatėse apygardose.

G. Paluckas Lietuvos socialdemokratų partijai vadovauja nuo 2017-ųjų gegužės.

Trečiadienį nuotoliniu būdu posėdžiavusi Socialdemokratų partijos taryba taip pat paankstino partijos pirmininko rinkimų datą. Nutarta juos rengti balandžio 22–25 dienomis, anksčiau skelbta, kad jie numatomi gegužės 6–9 dienomis.

Socialdemokratų partija yra didžiausia Lietuvoje, ji turi 16,7 tūkst. narių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA