Per naktį drėbtelėjus sniego, vairuotojai vėl puola Kauno kelininkus | Kas vyksta Kaune

Per naktį drėbtelėjus sniego, vairuotojai vėl puola Kauno kelininkus

Skaitytojo nuotr.

Krentančios snaigės šiomis dienomis dalį gyventojų pradžiugino, tačiau vairuotojams tenka susidurti su sudėtingomis eismo sąlygomis keliuose. Kauniečiai atkreipė dėmesį, kad kai kurie miesto keliai tinkamų institucijų dėmesio sulaukia per retai ir dėl to kyla pavojus žmonių turtui ir sveikatai. Atitinkamai kelių priežiūra užsiimančios tarnybos patikina, kad technika dirba pilnu pajėgumų.

„Kaip dirba Kauno kelininkai? Taip atrodo Šilainių mikrorajono keliai ir autostrada A1 važiuojant link Babtų nuo Kauno“, – rašė su sudėtinga kelių būkle susidūręs vairuotojas.

„Baisu kas darosi keliuose, su naujom žieminėm padangom neina pavažiuoti. Mokesčius mokam už kelių priežiūrą, o priežiūros nėra. Dėl to ir pyktis ima, kad turi rizikuoti savo sveikata ir turtu, kad kažkas neatlieka savo pareigų taip kaip turi atlikti“, – antradienio rytą užfiksuotais vaizdais dalinosi jis.

Snieguotas A1 kelias / Skaitytojo nuotr.

Kauno gatves valo beveik visą parą

Portalui „Kas vyksta Kaune“ atsiųstame komentare, apie Kauno miesto kelių priežiūra komentavo „Kauno švara“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa.

Visų miesto kelių valymo ir barstymo darbus pradėjome sausio 18 d., 23:30 val. Šių gatvių valymų ir barstymų metu dirba 11 sunkvežimių (su priekiniais arba priekiniais ir šoniniais sniego verstuvais) sukomplektuotų su druskos barstymo įrenginiais. Šie darbai vyko visos nakties metu ir vyksta iki šiol (apie 6 val. ryto pasikeitė darbuotojų pamainos).

Nakties metu (darbai vyksta iki šiol), rankiniu ir mechaniniu būdu valėme bei barstėme ir pėsčiųjų zonas: laiptus, šaligatvius (vietas, kurių nepasiekė mechanizuota technika, barstėme rankiniu būdu), požemines perėjos ir visuomenines transporto stoteles. Viso, ties pėsčiųjų zonomis dirba: 14 traktorių ir 50 rankiniu būdu dirbančių „Kauno švara“ darbuotojų.

Pirmenybė – pagrindinėms gatvėms mieste

Esant gausiam snygiui pirmenybę teikiame pagrindinėms miesto transporto arterijoms – tiems keliams, kuriais kursuoja visuomeninis transportas. Taip pat, prioritetine tvarka valome ir barstome greitai apledėjančius tiltus, viadukus bei įkalnes. Žinoma, nepamirštame ir kitų Kauno miesto gatvių, kurios valomos iškart išvalius ir pabarsčius pagrindinius miesto kelius.

Mes dirbame pagal iš anksto su Kauno miesto savivaldybe suderintą grafiką. Matydami artėjantį šaltį, mes iš anksto pabarstome gatves (technine druska), ir tada šaltis bei sniegas netrikdo eismo. Nors kelių valymo ir barstymo darbai vyksta pilnu pajėgumu, esant dideliam snygiui ir minusinei temperatūrai, eismo sąlygos mieste išlieka sudėtingos. Prašome vairuotojų išlikti atidžiais ir planuotis keliones su laiko atsarga. Taip pat, rinktis saugų greitį, išsaugoti budrumą ir praleisti specialią valymo techniką.

Įspėjimas gyventojams – ženklai stovi ne be reikalo

Šilainių pagrindines gatves mes ir valėme, ir barstėme. Visgi, didžiausia problema su kuria susiduriame šiame ir kituose miegamuosiuose rajonuose (pvz. Eiguliuose ir Dainavoje) – vairuotojų sąmoningumas. Esant gausiam snygiui (ypatingai karantino periodu), gyventojai visą dieną laiko transporto priemones ant valomų gatvių (šalikelėse). Tam tikrais atvejais jie nekreipia dėmesio ir į įrengtus „Sustoti draudžiama“ kelio ženklus, dėl ko mūsų bendrovės darbuotojai negali nuvalyti visos važiuojamosios dalies.

Primename, kad už daugiabučių namų įvažiavimų ir/ar vidinių kiemų kelių priežiūrą yra atsakingi namo administratoriai, bendrijų pirmininkai arba žmogus, kuris atsakingas už tos teritorijos priežiūrą.

Technika lankėsi ir A1 kelyje

Kaip informavo AB „Kelių priežiūra“ komunikacijos skyriaus vadove Giedrė Čekavičienė, Kauno rajone A1 prižiūri Karčiupio meistrija. Pagal turimus mūsų duomenis 19 d. nuo 0 iki 6 val. dirbo 4 Karčiupio meistrijos mechanizmai ir 7 Kauno meistrijos mechanizmai.

Ji taip pat komentavo, kad antradienio rytą, nuo 6 iki 9 val. Kauno rajone dirbo 4 Karčiupio miestrijos mechanizmai ir 7 Kauno meistrijos mechanizmai.

Kalbant apie žiemos techniką, Karčiupio meistrija turi 7 barstytuvus/valytuvus, 2 traktorius, 1 autogreiderį. Kauno meistrija turi 8 barstytuvus/valytuvus, 6 traktorius, 3 autogreiderius.

A1 yra I priežiūros lygio magistralinis kelias, kuriame aukštas eismo kokybės lygis privalo būti užtikrintas visą parą.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA