Policija savaitgaliui ruošia naujas priemones: tikisi ir žiemiško šalčio pagalbos | Kas vyksta Kaune

Policija savaitgaliui ruošia naujas priemones: tikisi ir žiemiško šalčio pagalbos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla šiandien vykusioje spaudos konferencijoje pristatė praėjusio savaitgalio policijos darbą ir kokių priemonių imsis efektyvesniam darbui užtikrinti laukiant kito savaitgalio.

„Nuo praėjusios savaitės policija, įvertinusi šventinį laikotarpį ir jo patirtį, šiek tiek kitaip organizavo veiklą. (…) Kaip ne kartą jau buvo kalbėta, mes bandysime darbą organizuoti taip, kad būtų daugiau netikėtumo faktoriaus, mobilumo“, – spaudos konferencijoje sakė R. Požėla.

Jo teigimu taikant tokią praktiką darbai vykdomi efektyviau ir daugiau potencialių pažeidėjų yra sustabdomi.

„Kas efektyviai veikia, tai ribojimas judėti tarp savivaldybių, šitai rodo ir vaizdo sistemų duomenys. Savaitgalį tušti buvo Lietuvos kurortai ir kurortinės vietos. (…) Žmonių sambūrių ten nėra, ko pasakyti negalime apie didžiuosius šalies miestus. Čia kalbu apie silpnąją grandį iš visų esamų ribojimų – tai asmenų judėjimas toje pačioje savivaldybėje“, – kalbėjo policijos atstovas.

Generalinis komisaras pastebi, kad problemų nemažėja dėl susibūrimų privačiose erdvėse. Jo teigimu, tokių atvejų buvo tikrai nemažai.

„Akcentas yra privačios erdvės, policijai sukontroliuoti viską – misija neįmanoma. Tokių atvejų, kai vyksta vakarėlis, kur susirenka daugiau nei vieno namų ūkio asmenys, tikrai buvo“, – teigė jis.

R. Požėla komentavo ir apie policijos darbą snieguoto savaitgalio metu, kai ant miesto parkų kalnelių rinkosi pramogų mėgėjai, norėję pasidžiaugti žiemos linksmybėmis.

„Kažkuria prasme savaitgalį tapome kalnų ir kalnelių policija, daug turėjome reikalų ir darbo“, – kalbėjo R. Požėla.

Spaudos konferencijoje R. Požėla taip pat pastebėjo, kad policijos adresu buvo sulaukta kaltinimų, neva šios vietos kontroliuojamos nepakankamai ryžtingai, tačiau taip pat sulaukt kritikos, kad kontrolė visgi per griežta.

„Teko policijos pareigūnams išgirsti neatsakingų pasakymų, kad vaikams virusas visai nebaisus. Ir galbūt čiuožiant rogutėmis viruso pasigauti tiesiog neįmanoma“, – sakė jis.

Kitam savaitgaliui pareigūnai ruošia naujų priemonių, kuriomis užtikrintų gyventojų saugumą.

„Ruošiamės kitam savaitgaliui, matome, kad žiema pagal prognozes nepasitrauks, toks pats iššūkis lieka. Gal mūsų sąjungininkas bus šaltis, čia juokauju. Bet planuojame kitas labiau efektyvias priemones – galbūt ribosime galimybę asmenims patekti prie vienų ar kitų objektų. Pagrindinė problema, kad žmonės į tas vietas susirenka vienu metu, jų ten daug būna“, – žadėjo jis.

Vyriausybė judėjimo ribojimus tarp savivaldybių nusprendė pratęsti iki sausio 31 dienos, situacija bus vertinama ir sausio 17 dieną. Jei būtų akivaizdžiai matomos epidemiologinės situacijos gerėjimo tendencijos, judėjimo ribojimo po šios dienos gali būti atsisakyta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA