Priežasčių švelninti karantiną I. Šimonytė kol kas nemato – Kas vyksta Kaune

Priežasčių švelninti karantiną I. Šimonytė kol kas nemato

ELTA 2021/01/06 16:10

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad apie karantino švelninimą Vyriausybė diskutuos ne anksčiau nei sausio viduryje. Ji taip pat priduria, kad kol kas pagrindo švelninti įvestus ribojimus nėra.

„Esame sutarę, kuomet buvo pratęstas apribojimų tarp savivaldybių taikymas, kad ne anksčiau negu sausio 17 dieną Vyriausybė susirinks, turės analitikų įžvalgas apie jau šių metų sausio mėnesio pirmųjų dviejų savaičių dinamiką, rodiklius ir tendencijas, ir tada galės svarstyti, ar yra pagrindo galbūt kažkokius apribojimus švelninti“, – spaudos konferencijos metu žurnalistams teigė ji.

Visgi I. Šimonytė pabrėžė, jog kol kas pagrindo švelninti įvestų apribojimų nėra.

„Kol kas, sakyčiau, aš tokio pagrindo nematau. Taip, yra gerai, kad sveikatos sistema atlaikė visą šitą šventinį laikotarpį, bet (…) jos galimybių plėtra vyksta kitos pagalbos sąskaita, o kai kur tų galimybių plėtra yra net sunkiai įmanoma. Pirmiausia kalbu apie reanimacijos ir intensyvios terapijos lovas ir susijusią įrangą“, – sakė ji.

Nors pastarosiomis dienomis buvo stebimi mažesni užsikrėtusiųjų COVID-19 skaičiai, premjerė pabrėžė, kad visuomenė privalo išlikti budri ir atsargi.

„Mes vis dar turime išlikti labai budrūs ir labai atsargūs. (…) Labai atsargiai vertinu situaciją. Tarsi ir turėjome keletą dienų, kai skaičiai atrodė tokie gal ir visai palankūs, lyginant su kai kuriais ankstesniais skaičiais. Bet šiandien (susirgusiųjų – ELTA) skaičius vėl yra pakankamai ženklus, ir tai, savaime suprantama, susiję su testavimo apimčių pokyčiais – jos per šventinį laikotarpį buvo gerokai sumažėjusios”, – teigė I. Šimonytė, pridurdama, kad reikia dar dviejų savaičių įsitikinti karantino veiksmingumu.

Grįžti prie kontaktinio ugdymo nežadama

I. Šimonytė sako, kad jau artimiausiu metu Vyriausybė svarstys klausimą, kaip toliau organizuoti ugdymo procesą šalyje ir ruoštis artėjantiems brandos egzaminams, kuomet dėl COVID-19 abiturientai yra priversti mokytis nuotoliniu būdu.

Pasak jos, nepaisant kylančių iššūkių organizuojant ugdymo procesą nuotoliniu būdu, kol kas esama epidemiologinė situacija neleidžia grįžti prie kontaktinio darbo su moksleiviais.

„Švietimą matome šiame kontekste, matome kaip labai svarbią sritį, dėl to nepaisant ekspertų kritikos išlaikėme darželius atidarytus. Tikrai matome iššūkių su pradiniu ugdymu ir norėtume, kad vaikai kuo anksčiau grįžtų į įprastą ar bent jau mišrų ugdymą. Bet akivaizdu, kad bent jau kol kas situacija to neleidžia. Tad visą šį kontekstą ir egzaminų klausimą svarstysime artimiausiu metu. Bandysime susikurti tam tikrą algoritmą, kad išspręstume tuos uždavinius, kuriuos ir turime išspręsti švietime“, – po trečiadienį vykusio Vyriausybės posėdžio sakė I. Šimonytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA