Istorinė diena: Kauno klinikose prasideda skiepijimas nuo COVID-19 | Kas vyksta Kaune

Istorinė diena: Kauno klinikose prasideda skiepijimas nuo COVID-19 tiesioginių transliacijų įrašai

Reikšmingas įvykis visai Lietuvos medikų bendruomenei, o taip pat – visiems Lietuvos žmonėms. Šeštadienio rytą, 3 valandą 15 minučių pirmosios vakcinos nuo koronaviruso kirto Lietuvos pasienio punktą, kiek vėliau 3000 vakcinų pasiekė ir Kauno klinikas.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ 8.00 val. tiesiogiai transliavo iš pirmojo skiepijimo Kauno klinikose.

8.30 val. nuotolinėje spaudos konferencijoje kalbės Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius ir pirmasis paskiepytas Kauno klinikų darbuotojas.

Šiandien ryte pradedami skiepyti pirmieji Kauno klinikų ir LSMU Kauno ligoninės darbuotojai, dirbantys priešakinėse linijose ir turintys didžiausią grėsmę užsikrėsti. Tai covid skyrių, intensyviosios terapijos ir reanimacijos, skubiosios pagalbos skyrių, Akušerijos ir ginekologijos, Radiologijos klinikų darbuotojai, kurie dirba pirmosiose fronto linijose.

Pirmąja vakcinų siunta Kauno klinikas pasiekė apie 3000 vakcinų nuo COVID-19 infekcijos.

Vakcinos laikomos specialiuose šaldikliuose, kurių temperatūra siekia iki -80 laipsnių. Šiai vakcinai labai svarbu išlaikyti šalčio grandinę, o Kauno klinikos turi tam reikiamas sąlygas: įrangą ir specialiai tam pritaikytas patalpas.

Kaip jau rašyta, šeštadienio rytą iš viso į Lietuvą atgabenta 9750 vakcinos dozių. „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina yra pirmoji ir kol kas vienintelė, kurią leista naudoti Europos Sąjungoje – Europos Komisija leidimą ją platinti davė pirmadienį, kai tai padaryti rekomendavo Europos vaistų agentūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA