Raudondvaryje rinkimus pralaimėjusiam M. Adomėnui – šansas G. Landsbergio komandoje | Kas vyksta Kaune

Raudondvaryje rinkimus pralaimėjusiam M. Adomėnui – šansas G. Landsbergio komandoje

delfi.lt / Dainora Karklytė 2020/12/12 17:59
Mantas Adomėnas / DELFI nuotr.

Šaltinių duomenimis, buvęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos narys, eksparlamentaras Mantas Adomėnas tampa užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio komandos ministerijoje dalimi. M. Adomėnas šių metų Seimo rinkimuose savo kandidatūrą kėlė Raudondvario vienmandatėje apygardoje, tačiau į parlamentą nepateko.

Žadama, kad G. Landsbergio komanda oficialiai bus pristatyta pirmadienį. DELFI susisiekus su pačiu M. Adomėnu, jis nesutiko duoti komentaro, tačiau informacijos nepaneigė.

„Ministro Gabrieliaus Landsbergio komanda bus pristatyta pirmadienį. Pateikti daugiau informacijos šiuo metu galimybės neturime“, – žiniasklaidai sakė TS-LKD atstovė V. Šmaižytė.

M. Adomėnas konservatorių partijos nariu buvo nuo 2000 iki 2018 m. birželio, kai partijos Priežiūros komitetas jį pašalino iš partijos už ryšius su koncernu „MG Baltic“. Po tokio sprendimo politikas buvo palikęs ir Seimo TS-LKD frakciją, tačiau po metų – 2019 m. birželį, sulaukęs G. Landsbergio laiško su kvietimu, vėl prisijungė prie frakcijos narių.

Šių metų Seimo rinkimuose M. Adomėnas kaip savarankiškas politinės kampanijos dalyvis metė iššūkį buvusiam Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui ir kandidatavo Raudondvario vienmandatėje apygardoje.

TS-LKD jo nebuvo įtraukusi į daugiamandatės apygardos sąrašą, tačiau partijai priklausančio kandidato Raudondvaryje taip pat nekėlė. Pirmajame rinkimų ture politikas, surinkęs 14,52 proc. balsų, liko trečias ir į Seimą nepateko. Daugiau apie Raudondvaryje kandidatavusius politikus skaitykite čia.

M. Adomėnas Vilniaus universitete studijavo klasikinę filologiją, yra Kembridžo universiteto, kuriame anksčiau ir dėstė, filosofijos mokslų daktaras. Gilinosi į Sakartvelo, Rytų Europos, Kinijos politiką, dirbo Parlamentinių ryšių su Taivanu grupės vicepirmininku.

DELFI žiniomis, tarp G. Landsbergio pasirinktų viceministrų M. Adomėnas yra vienintelis ne iš URM sistemos.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA