S. Skvernelis negaili kritikos naujos Vyriausybės programai: jausmas, kad jau kažkur matyta | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis negaili kritikos naujos Vyriausybės programai: jausmas, kad jau kažkur matyta

BNS 2020/12/08 10:46
DELFI nuotr.

Laikinasis premjeras Saulius Skvernelis sako naujos Vyriausybės programoje pasigedęs naujovių, o kai kurias nuostatas teigia esant perkeltas iš kadenciją baigiančio centro kairės Ministrų kabineto darbų sąrašo.

„Daug lozungų, jausmas toks skaitant, kad tai kažkur matyta, o matyta labai paprastai, nes tai yra esamos laikinos Vyriausybės programos daugelis nuostatų. Pagrindai padėti tiek įstatymų projektų, kurie jau gyvendinti ar Seime pateikti, taip pat kai kur nuo strateginių politinių krypčių pereita prie labai techninių ir neambicingų, kaip energetikos srityje“, – centro dešiniųjų dokumentą vertino S. Skvernelis.

„Pasigedau ko nors esminio, reikšmingo apskritai, kalbant apie vidaus saugumą, teisingumą, nacionalinį saugumą, užsienio politikos apskritai jokios naujos idėjos nėra. Programa atrodo padaryta taip, kad ją būtų lengva įgyvendinti“, – prieš Seimo posėdį naujos Vyriausybės programą žurnalistams komentavo laikinasis premjeras.

Taip pat jis teigė, jog džiaugiasi, kad naujasis Ministrų kabinetas tęs jau baigiančiojo kadenciją darbus.

„Ta retorika, kur buvo ketverius metus, kad viskas daroma blogai, kai pats tampi atsakingas už valstybę, matome – tęsime, įgyvendinsime, baigsime pradėtus dalykus. Džiugu, aišku, kad yra tęstinumas darbų“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė antradienį Seimui pateiks aštuonioliktosios Vyriausybės programą.

„Išskyrėme svarbiausius mūsų šalies pažangos prioritetus, kurie padės pasiekti esminį lūžį, sustiprins mūsų šalį ir jos žmones, padarys mus atsparesnius įvairioms galimoms grėsmėms, nesvarbu, tai būtų sveikatos krizė, klimato kaita ar kitos neapibrėžtos įtakos“, – teigiama dokumento įžangoje.

Savo darbe naujoji Vyriausybė žada veikti vadovaudamasi šiais principais: atviri duomenys, atskaitomybė, diskusija ir žiniomis grįsti sprendimai, bendradarbiavimas, interesų suderinimas, reputacijos stiprinimas bei atvira komunikacija.

Dokumente nurodoma, kad artimiausio laikotarpio prioritetas Vyriausybei neabejotinai bus efektyvus COVID-19 situacijos valdymas, tačiau tam parengtas atskiras taktinis veiksmų planas, todėl programoje apie kovą su infekcija nekalbama.

Seime pateikus Vyriausybės programą, ją toliau svarstys parlamentinės frakcijos ir komitetai. Jie savo išvadas privalo pateikti ne vėliau kaip per dešimt dienų.

Nauja Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma pritaria jos programai ir prisiekia naujieji ministrai.

Jeigu Seimas du kartus iš eilės nepritaria naujai sudarytos Vyriausybės programai, Vyriausybė privalo atsistatydinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA