Šventinę nuotaiką gyventojams į kiemus atveš specialus autobusas: jį pasikviesti gali kiekvienas kaunietis | Kas vyksta Kaune

Šventinę nuotaiką gyventojams į kiemus atveš specialus autobusas: jį pasikviesti gali kiekvienas kaunietis

Asociatyvi / M. Plepio nuotr.

Šiais metais kalėdinis laikotarpis artinasi kiek kitoks, nei esame įpratę: centrinėse miestų aikštėse nešurmuliuos kalėdiniai miesteliai, o dalis šventinių įpročių, pavyzdžiui dovanų pirkimas ar vakarėliai, kelsis į virtualią erdvę. Tačiau „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ komanda kviečia miestiečius išlaikyti šventinę dvasią, nes kalėdinė nuotaika į gyventojų kiemus atkeliaus… autobusu.

„Kadangi įprastiniuose kalėdiniuose koncertuose šiemet lankytis negalime, kartu su Kauno miesto savivaldybe bei žinomais atlikėjais nusprendėme juos dovanoti kauniečiams kitaip. Dvi savaites iki pat Kalėdų vis kitame Kauno mikrorajono kieme lankysis Kalėdų motyvais pasipuošęs autobusas.

Iš šio kalėdinio „radijo ant ratų“ girdėsis dovana gyventojams – puikiai pažįstamų Lietuvos atlikėjų specialiai Kaunui padovanotos kalėdinės dainos: jų pačių atrinktos iš kalėdinio repertuaro ar įrašytos šiam projektui. Esame suplanavę šventinę nuotaiką paskleisti daugybėje Kauno miesto kampelių – net 11 Kauno mikrorajonų kiemų, taip pat įvažiuoti į Kauno ligoninių kiemus ir išreikšti palaikymą šiuo metu sunkiai dirbantiems medikams“, – apie sumanymą pasakoja „Kaunas 2022“ rinkodaros vadovė Irutė Tumaitė.

Kaunas 2022 autobusas / M. Plepio nuotr.

Kaip rašoma organizatorių pranešime žiniasklaidai, šventinę autobuso kelionę pradės miestiečių gerai žinoma ir mylima atlikėja bei „Kaunas 2022“ ambasadorė Jurga. Dainininkė į vieną iš mikrorajonų keliaus į jau gruodžio 3 dienos vakarą, o jo gyventojai galės išgirsti šios atlikėjos kalėdinių dainų įrašus. Su „Kaunas 2022“ akcija Jurga pasidalino savo legendinio kūrinio „Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!“ versija (iš greitai pasirodysiančio jos kalėdinio mini albumo).

„Kitais gruodžio vakarais iš autobuso skambės kruopščiai atrinktų ir naujausių, ir laiko patikrintų kalėdinių įrašų koncertas. Kauniečiai girdės įrašytą „Kaunas 2022“ ambasadorių Lino Adomaičio, „Golden Parazyth“, Rūtos Mur, grupių Baltasis Kiras, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Antis“, „Colours of Bubbles“ ir kitų kalėdinę muziką. Nesuspėję pamatyti ir išgirsti autobuso, kalėdinius įrašus vėliau galės rasti vienoje iš visiems gerai žinomų muzikinių platformų“, – sako I. Tumaitė.

Organizatoriai kviečia gyventojus aktyviai laukti autobuso, pasipuošiant kiemus ar savo namų langus kalėdinėmis lemputėmis ir kitomis šventinėmis dekoracijomis. Jei norėtumėte, kad Kalėdinis autobusas atvyktų ar pravažiuotų pro jūsų kiemą, užregistruokite jį čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA