„Lidl“ pradeda diegti savitarnos kasas: atsiskaityti bus galima ne visais būdais | Kas vyksta Kaune

„Lidl“ pradeda diegti savitarnos kasas: atsiskaityti bus galima ne visais būdais

delfi.lt 2020/11/21 09:45
DELI nuotr.

Plėtrą Lietuvoje tęsiantis prekybos tinklas „Lidl“ pradeda diegti savitarnos kasas. Šios šiek tiek skirsis nuo kasų kituose prekybos tinkluose – atsiskaityti bus galima tik banko ar dovanų kortele bei telefonu.

Kaip rašoma pranešime, pirmosiomis tokio tipo kasomis bus galima pasinaudoti jau nuo lapkričio 20 dienos Vilniuje, Žemaitės g. 16 esančioje parduotuvėje. Netrukus tokio tipo kasos pradės veikti ir G9 prekybos centre Vilniuje įsikūrusioje „Lidl“ parduotuvėje. Savitarnos kasų plėtra bus nuosekliai tęsiama ir ateityje.

„Atsižvelgdami į pirkėjų poreikius ir apsipirkimo patogumą, pradedame diegti savitarnos kasų zonas. Tokio tipo kasos „Lidl“ parduotuvėse atsiras palaipsniui, pirmiausiai jos bus įdiegtos tose parduotuvėse, kur greito atsiskaitymo galimybė šiuo metu yra reikalingiausia ir fiksuojamas didesnis srautas pirkėjų, atsiskaitinėjančių banko kortele.

Šiuo metu pirkėjų aptarnavimo patogumas ir greitis įgyja vis didesnę reikšmę, o atsiskaitymas banko kortele – auga. Diegdami savitarnos kasas norime pirkėjams pasiūlyti dar patogesnį ir greitesnį apsipirkimo procesą“, – teigė „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostin Roussev-Peine.

Vilniuje, Žemaitės g. 16 esančioje „Lidl“ parduotuvėje iš viso veiks šešios savitarnos kasos, jos bus integruotos vietoj dviejų standartinių kasų. Viso nuo šiol šioje parduotuvėje pirkėjai galės pasinaudoti dvylika kasų. G9 esančioje „Lidl“ parduotuvėje savitarnos kasų zona bus įrengta vietoj šiuo metu veikiančių greito aptarnavimo kasų.

Siekiant užtikrinti, kad atsiskaitymas už pirkinius savitarnos kasose būtų kiek įmanoma greitesnis, „Lidl“ savitarnos kasose bus galima atsiskaityti tik banko arba dovanų kortele.

Teigiama, kad savitarnos kasose įdiegta paprastai ir lengvai suprantama sistema, kuri pirkėjams leis greitai ir patogiai apsipirkti. Aiški paieškos sistema leis nesunkiai sistemoje susirasti perkamus vaisius, daržoves, kepinius ar riešutus. Savitarnos kasų zonoje taip pat visada bus konsultantas, kuris esant reikalui padės naudotis savitarnos kasomis, patvirtins prekes su apribojimais ir užtikrins, kad apsipirkimas savitarnos kasose vyktų sklandžiai.

Pirkėjų patogumui prie kiekvienos savitarnos kasos bus galima įsigyti maišelių prekėms susidėti, savitarnos zonoje taip pat bus stendai su greito apsipirkimo prekėmis, spaudos leidinių stovas.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 51 prekybos tinklo parduotuvė 21-ame šalies mieste – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje bei Radviliškyje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA