Vienas iš būdų stiprinti psichinę sveikatą – pasivaikščiojimai gryname ore | Kas vyksta Kaune

Vienas iš būdų stiprinti psichinę sveikatą – pasivaikščiojimai gryname ore

„Vandens turistai“ nuotr.

Kaune įvestas karantinas stabdo daugelio mūsų įprastas kasdienes veiklas – nebeveiks kavinės, sporto klubai, apribojami renginiai. Tačiau gamta – visada šalia. Aktyvaus laisvalaikio gamtoje mėgėjams visus metus pasivaikščiojimus su šiaurietiškomis lazdomis Kaune organizuojančios viešosios įstaigos „Vandens turistai“ atstovė Ovidija Undzėnaitė skatina nepamiršti pasivaikščiojimų ir karantino metu.

[galerija kiek=”8″]

„Jei turite šiaurietiškas lazdas, galite į gamtą keliauti ir savarankiškai, bet su grupele žmonių – žymiai smagiau“, – sako O. Undzėnaitė. Tiesa, karantino sąlygomis tai bus galima daryti tik nedidelėse grupėse, taip pat artimų šeimos narių rate. Nuo žiemos iki žiemos treniruotes žaliose Kauno vietose organizuojanti profesionali šiaurietiško ėjimo instruktorė pabrėžia, kad tokios treniruotės naudingos ir dar dėl kelių aspektų.

„Visų pirma mokome žmones pratimų, kaip pasiruošti treniruotei bei po pasivaikščiojimo pravedame būtiną raumenų atpalaidavimo mankštą. Bet kuris sportininkas jums pasakys, kad tokios mankštos yra būtinos ir labai padidina treniruotės produktyvumą“, – pabrėžia Ovidija.

Pasak jos, jau po kelių tokių treniruočių žmonės gali sportuoti ir savarankiškai, tačiau išmoktas mankštos pradžiamokslis praverčia kiekvienam.

Dar vienas svarbus aspektas – taisyklinga ėjimo su šiaurietiškomis lazdomis technika, kurios „Vandens turistų“ organizuojamuose žygiuose išmoksta tiek pradedantys, tiek pažengę.

„Dažnai žmonės yra klaidingai įsitikinę, kad didelio mokslo čia nėra, tačiau tiesa ta, kad ėjimas su lazdomis duos pilnavertę naudą tik tada, jei darysite tai taisyklingai. Kasdien matau daugybę žmonių, kurie tikrai nemoka šių paprastų taisyklių, o su šiaurietiškomis lazdomis eina, pasiramščiuodami, kaip kokie senukai “, – šypsosi ji.

Dažniausiai O. Undzėnaitės organizuojamos treniruotės vyksta prie Lampėdžio ežero, kur yra net kelios labai patogios ir vaizdingos pėsčiųjų trasos per mišką, įvairovės dėlei entuziastai pažingsniuoja Nemuno ir Neries pakrantėmis, palei Kauno marias. „Bet ir vėl grįžtame prie Lampėdžio“, – sako Ovidija.

Treniruotės su šiaurietiškomis lazdomis yra nemokamos, skirtos nedidelėms žmonių grupėms iki 30 asmenų, dėl koronaviruso grėsmių taikomi atstumo ir bendravimo ribojimai, pratimai parenkami taip, kad dalyviai būtų per saugius atstumus. „Jei niekas nesikeis – tęsime treniruotes iki didesnių šalčių. Dabar kaip niekada svarbu neprarasti geros fizinės formos ir nuotaikos, kuri po pasivaikščiojimo gamtoje – visada puiki!“, – sako sporto entuziastė.

Daugiau informacijos apie treniruotes rasite čia. Projektą iš dalies finansuoja Kauno savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA