Kauno ligoninė stabdo savanorių paieškas – kreipėsi daugiau žmonių, nei tikėjosi | Kas vyksta Kaune

Kauno ligoninė stabdo savanorių paieškas – kreipėsi daugiau žmonių, nei tikėjosi

Asociatyvi / LSMU Kauno ligoninės nuotr.

LSMU Kauno ligoninė stabdo savanorių paieškas karštuosiuose padaliniuose, norinčių padėti kreipėsi daugiau nei tikėtasi. Daugiausiai kreipėsi medicinos ir slaugos studentai, kurių žinios pravers pagalboje dirbant su pacientais.

Anksčiau Kauno ligoninė kreipėsi į visuomenę su prašymu pagelbėti su pacientų priežiūrą. Situacija ligoninėje prastėja dėl didėjančių užsikrėtusiųjų kiekių ir dėl įvairių priežasčių dirbti negalinčių medikų stokos.

„Didelis, nuoširdus AČIŪ visiems, atsiliepusiems į LSMU Kauno ligoninės kvietimą savanoriauti karščiausiuose padaliniuose – Priėmimo-skubios pagalbos skyriuose, Infekcinių ligų skyriuje, kur gydomi COVID-19 infekuoti pacientai. Kvietimą STABDOME – kandidatų jau turime užtektinai, pasiūla viršijo drąsiausius mūsų lūkesčius“, – „Facebook“ paskyroje į gyventojus kreipėsi LSMU Kauno ligoninės atstovai.

Kaip rašoma jų kreipimesi, daugiausiai į juos kreipėsi medicinos ir slaugos studentai, kurių turimos specifinės žinios bei iniciatyva bus itin vertinga. Savanorių kvietimą ligoninė stabdo ir savanorių kol kas daugiau nekviečia, nes esamų pagalbininkų esą užtektų formuoti medicininiam personalui talkinsiančią komandą.

„LSMU Kauno ligoninėje padidintas lovų, skirtų COVID-19 pacientams, skaičius – jis pasiekė 160. Mūsų medikai, kurių dėl sergamumo COVID-19 ar saviizoliacijos jau iškritę per 130, dirba virš savo galimybių ribos ir tenka stiprinti Infekcinių ligų skyriaus kolektyvą iš kitų padalinių.

O tai reiškia a) kitų medicininių paslaugų mažinimą, b) labai išaugusį pagalbinio personalo poreikį. „Net pervilkti patalynei reikia rankų, kurių mums taip trūksta“, – sako LSMU Kauno ligoninės direktorė slaugai Marija Žeruolienė.

Ligoninės atstovai dėkojo visiems, kurie siūlė fizinę ir moralinę paramą, kurios šiomis dienomis be galo trūksta.

„Ligoninė praneš apie galimybes savanoriauti – greitu metu pasistengsime susisiekti ir informuoti. Po to bus rutininių procedūrų: pasitikrinimas dėl COVID-19, darbų saugos instruktažas, asmens apsaugos priemonių dėvėjimo procedūros, dokumentacijos pildymas. Ir tuomet – sveiki atvykę, savanoriai“, – kreipimąsi „Facebook“ paskyroje užbaigė ligoninės atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA