Kauno rajone pradėtas antras „Kauno Logistikos Centro“ etapas: investicijos viršys 30 mln. Eur. – Kas vyksta Kaune

Kauno rajone pradėtas antras „Kauno Logistikos Centro“ etapas: investicijos viršys 30 mln. Eur.

Industrinio nekilnojamojo turto vystytojas „SIRIN Development“ tęsia „Kauno Logistikos Centro“ vystymą ir stato antrąjį sandėlių etapą. Vystomas logistikos centras yra įsikūręs Martinavos kaime, Kauno rajone, greta automagistralės Vilnius-Kaunas.

Pirmasis Kauno Logistikos Centro etapas, 24 tūkst. kv. m ploto sandėlis su administracinėmis patalpomis, buvo užbaigtas 2019 metų pabaigoje. Užbaigus antrąjį etapą „Kauno Logistikos Centrą“ papildys 16 tūkst. kv. m ploto sandėliavimo ir administracinių patalpų.

Iš viso 18 ha ploto teritorijoje per tris statybų etapus turėtų iškilti virš 60 tūkst. kv. m logistikos sandėlių. Įgyvendinus visus etapus, „Kauno Logistikos Centras“ bus pirmasis tokio dydžio A klasės ir A energetinio efektyvumo projektas Kauno rajone. Planuojamos investicijos viršys 30 mln. Eur.

Šiuo metu antrajame „Kauno Logistikos Centro“ etape jau baigti paruošiamieji žemės darbai ir sumontuoti pamatai, artimiausiu metu pradės kilti kolonos. Darbų pabaiga numatyta 2021 metų antrąjį ketvirtį, rašoma įmonės pranešime spaudai.

„Kauno logistikos centras“ / „Sirin Development“ įmonės nuotr.

Ypatingas dėmesys tvariems ir energiją taupantiems sprendimams

Kaip ir visi nauji „SIRIN Development“ logistikos centrai, „Kauno Logistikos Centras“ projektuojamas tvariai ir turi „Baltic Green Energy“ sertifikatą, kuris patvirtina, kad šis logistikos centras savo veikloje naudoja elektros energiją, pagamintą iš atsinaujinančių energijos išteklių.

Sandėliuose Kaune bus įrengtas energiją taupantis LED apšvietimas su judesio davikliais, EPS elektriniai gaisro detektoriai ir ESFR purkštuvų tinklas ir kiti tvarūs ir kaštus taupantys sprendimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA