Į Kauno viešąjį transportą sugrįžta senoji tvarka | Kas vyksta Kaune

Į Kauno viešąjį transportą sugrįžta senoji tvarka

„Kauno autobusų“ nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno miesto viešajame transporte nuo rugsėjo 23 d. keleiviai vėl galės įsigyti bilietus iš vairuotojų ir įlipti pro priekines duris. Tokio sprendimo prieita konstatavus, kad Kauno savivaldybėje šiuo metu sėkmingai suvaldyta epidemiologinė situacija ir galimos rizikos yra sumažintos iki minimumo, praneša „Kauno autobusai“.

Rugsėjį, miestiečiams sugrįžus į darbus ir mokslus, atsiranda vis daugiau iš anksto kelione nepasirūpinusių žmonių. Keblu susiorientuoti ir į miestą atvykstantiems svečiams. Šie dažniausiai tikisi už kelionę susimokėti įsigydami bilietą transporte. Dėl COVID-19 pandemijos sustabdžius vienkartinių bilietų pardavimą transporte, sulaukta keleivių nepasitenkinimo.

„Suprasdami tokį poreikį ir vertindami situaciją, įrengėme plastikines bei stiklines vairuotojų kabinų sieneles, atskiriančias juos nuo keleivių srauto – pasirengėme saugiai prekiauti bilietais. Sugrąžinus keleivių įlipimą pro priekines duris, efektyviau vėdinsis autobusų ir troleibusų salonai, bus daugiau vietos keleiviams.

Vis dėlto svarbu prisiminti, kad bilietais reikia pasirūpinti iš anksto, viešajame transporte būtina dėvėti apsaugines kaukes ir stengtis laikytis saugaus atstumo. Taigi įlipus pro priekines duris ir pažymėjus bilietą, keleiviai turėtų praeiti tolyn į salono vidų“, – pranešime spaudai aiškino bendrovės „Kauno autobusai“ rinkodaros direktorius Karolis Dekeris.

Efektyvesnė keleivių kontrolė

Keleivių laukia ir naujovė – kontrolieriai iš anksto galės blokuoti bilietų žymėjimą, tad čia turėtų ypač suklusti vadinamieji „zuikiai“, o visuomet sąžiningai bilietus žymintiems keleiviams pokyčiai bus tiesiog nejuntami.

Nuo šiol kontrolieriai savo darbe pasitelks naujus įrenginius, kuriais blokuos bilietų žymėjimą programėlėje „Žiogas“. Specialūs prietaisai leidžia identifikuoti visas į stotelę artimiausiu metu atvyksiančias transporto priemones ir jose iš anksto užblokuoti bilietų žymėjimą.

„Tikimės, kad gražinama įprasta įlipimo tvarka, prekyba bilietais, o taip pat ir geriau išvėdintas viešojo transporto salonas bei tikslesnė keleivių kontrolė prisidės prie miestiečių kelionės komforto ir vis daugiau žmonių sugrįš prie įpročio mieste važinėti viešuoju transportu“, – teigė K. Dekeris.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA