Kaune – nauja laisvalaikio ir maisto oazė „Oak park lounge“ | Kas vyksta Kaune

Kaune – nauja laisvalaikio ir maisto oazė „Oak park lounge“

Organizatorių nuotr.

Kauno atgimimas toliau tęsiasi nemenku pagreičiu: sumanūs miestiečiai išradingai atgaivina vis daugiau primirštų miesto vietų, kuriose gimsta unikalios idėjos ir tiesiog geros akimirkos. Viena iš tokių vietų – Kauno Ąžuolyne, jaukioje parko oazėje (Vydūno al. 4) įsikūrusi ir Žaliakalnio bendruomenės jau pamėgta laisvalaikio erdvė „Oak park lounge“.

Maisto furgonėliai ir juose gaminami sushi burrito, sultingi ant lavos akmenų kepti mėsainiai, baras, jaukūs staliukai po atviru dangumi ir gera nuotaika – visa tai per labai trumpą laiką sukūrė entuziastinga „Oak park lounge“ komanda.

Nauja vieta plėtoti „foodtruck“ kultūrą

„Užaugau visai šalia Ąžuolyno, – praktiškai kitoje gatvės pusėje, todėl vieta, kurioje įkūriau „Oak park lounge“ man labai artima. Visada norėjau, kad Ąžuolyno žavesys atsiskleistų dar kitaip: kad žmonės čia galėtų ne tik praeiti, bet ir sustoti, papietauti, džiaugiuosi, kad tai pavyko sukurti“, – apie vietos pasirinkimą pasakoja „Oak park lounge“ įkūrėjas Gedeonas Šernius.

„Oak park lounge“ kavinė Ąžuolyne / Organizatorių nuotr.

Kitas motyvas lėmęs jo pasirinkimą – noras prisidėti formuojant Lietuvoje dar mažai išvystytą „foodtruck“ (maisto vagonėlių) infrastruktūrą.

„Vietų, kur galėtum pasistatyti savo foodtruck vis dar trūksta, o važinėjimas po miestų šventes yra pakankamai sezoniškas ir nepastovus, todėl šiems verslams norėjau pasiūlyti kitokią galimybę, kuri, be abejo, patinka ir klientams: atėjęs gali rinktis iš daugybės pasiūlymų“.

Didžiausi Lietuvoje sushi burrito

Šiuo metu „Oak park lounge“ lankytojus jau džiugina „Surito“ ir kauniečių pamėgti sushi burrito bei „DISCO burger“ furgonėliai su itin skaniais burgeriais, o nuo šio savaitgalio su DJ pasirodymu atidaromas ir lauko baras.

Sushi burrito – ypač populiarius patiekalas visame pasaulyje, bet vis dar naujiena Lietuvoje. Kaip ir sako pavadinimas, savo gaminimo procesu patiekalas labiausiai primena sushi, o pateikimo būdu – burrito.

„Oak park lounge“ kavinė Ąžuolyne / Organizatorių nuotr.

„Tai idealus variantas tiems, kurie dievina sushius, tačiau visada svajodavo apie didesnę, sotesnę porciją ir kažką naujo arba tiems, kurie tiesiog mėgsta gatvės maistą, bet ieško sveikesnės jo alternatyvos“, – pasakoja „Oak park lounge“ įkūrėjas.

„Su „SURITO“ furgonėliu apkeliavome visą Lietuvą ir esame beveik tikri, kad siūlome ne tik gardžius, bet ir turbūt didžiausius Lietuvoje sushi burrito.

Ta pati sotumo taisyklė galioja ir „DISCO burger“ furgonėlyje: į kiekvieną mėsainį keliauja bent 200 g. mėsos“, – paslaptimis kaip pelnė lankytojų simpatijas dalinasi furgonėlių komanda. Aišku, pagalvojame ir apie vegetarus: mūsų erdvėje jiems tai pat turime ką pasiūlyti, norime, kad ši vieta taptų patraukli visiems“.

„Siekiame, kad lankytojai čia atvyktų ir vėlyvų pusryčių, ir sočių pietų, ir tiesiog gerai praleisti laiką vakarojant po atviru dangumi. Štai jau greitu bus galima rasti ir furgonėlį siūlantį vietoje gamintus itališko tipo makaronus, neabejoju, kad tai bus tikrai ne pabaiga siekiant, kad net atvykus didesnei kompanijai visi rastų, ką ragauti pagal savo skonį ar tos dienos nuotaiką“, – pasakoja kaunietis.

„Oak park lounge“ kavinė Ąžuolyne / Organizatorių nuotr.

Vilios ir rudenį

Ąžuolai, romantiški tvenkiniai, jaukios lemputės ir spalvingi staliukai – nors laiko džiaugtis geru oru liko nedaug, „Oak park lounge” komanda žada rudeniui lengvai nepasiduoti.

„Greitu metu erdvėje jaukumą garantuos šildytuvai, o dar labiau atvėsus ketiname slėptis po specialia palapine“, – pasakoja G. Šernius.

„Esame numatę dar daug daug kitų staigmenų, pavyzdžiui, greitu metu zonoje turėtų atsirasti pirtis, o ateityje – ir kitų idėjų.

Esame draugiški aplinkai, gyvūnams, tad neabejoju, kad būsime pastebėti ir visų po Ąžuolyną su šunimis pasivaikščioti išėjusių kauniečių. Kol šeimininkai norės pasistiprinti ir papietauti, jų augintojams visuomet bus pateiktas indas su vandeniu“, – augintinių turintiems kauniečiams siunčia žinią jis.

„Oak park lounge“ kavinė Ąžuolyne / Organizatorių nuotr.

„Oak park lounge“ baro atidarymas – jau šį savaitgalį.

„Oak park lounge“ darbo laikas nuo pirmadienio iki ketvirtadienio nuo 12 val iki – 22 val. Penktadieniais ir šeštadieniais iki vidurnakčio. Na, o sekmadieniais nuo 15 val iki 22 val.

„Oak park lounge” laisvalaikio ir maisto erdvę (Vydūno al. 4) rasite pasukę iš Vydūno alėjos automobiliu arba pėsčiomis iš Ąžuolyno parko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA