Kaunas jau derina Kalėdų laikotarpio akcentus: kuklesnio šventimo nežada | Kas vyksta Kaune

Kaunas jau derina Kalėdų laikotarpio akcentus: kuklesnio šventimo nežada

BNS 2020/08/03 10:44
Asociatyvi / A. Aleksandravičiaus nuotr.

Didmiesčiams pradedant ruoštis Kalėdoms, Vilnius, baimindamasis koronaviruso plitimo, jau svarsto atsisakyti dalies šventinių renginių ar atributų. Kaunas ir Klaipėda kol kas kuklesnio šventimo nežada ir sprendimus ketina priimti įvertinus situaciją rudenį.

Kauno mero patarėjas Simonas Kairys sako, kad savivaldybė šiuo metu jau derina Kalėdų laikotarpio akcentus ir yra pasirengusi reaguoti į situaciją dėl koronaviruso.

„Tačiau viena yra neabejotinai aišku: jokios pastarojo meto negandos negali užgožti ar sumenkinti šventinės nuotaikos miestui ir jo žmonėms. Esame pasirengę reaguoti į situaciją šalyje ir atitinkamai priimti sprendimus. Stengsimės, kad pandemija nepavogtų Kalėdų iš Kauno ir kauniečių“, – BNS teigė jis.

S. Kairio teigimu, šiemet Kaunas gausiau puoš pastatus, gatves bei tiltus, o Rotušės aikštė taps „saldžia kalėdine pasaka“, čia tradiciškai įsikurs šventinis miestelis. Pagrindinę Kalėdų eglę, kaip ir kasmet, puoš menininkė Jolanta Šmidtienė.

Vilniaus kultūros centras taip pat jau paskelbė konkursą pagrindinei miesto Kalėdų eglei prie Katedros puošti. Šios savivaldybės biudžetinės įstaigos Įstaigos vadovas Paulius Jurgutis BNS teigė, jog šiuo metu dar svarstoma, ar dėl besitęsiančios koronaviruso pandemijos apsiriboti viena kalėdine egle prie Katedros ir atsisakyti antrosios, prie miesto Rotušės.

„Pirkimas vykdomas vienai, pagrindinei eglei Katedros aikštėje. Sprendimas dėl Rotušės eglės dar bus priimtas tolimesniuose Kalėdų komiteto posėdžiuose – ar bus ji statoma, ar atsižvelgiant į prognozuojamą situaciją, galbūt, viena egle apsiribosime. Pasižiūrėsime, dėl šio sprendimo dar bus diskutuojama“, – sakė P. Jurgutis.

Savo ruožtu meras Remigijus Šimašius socialiniame tinkle pranešė, jog gali būti atsisakyta ir tradicinio Kalėdų eglės įžiebimo koncerto Katedros aikštėje, tačiau kiti renginiai vyks.

„Įvertindami galimą antrą koronaviruso bangą, kol kas Kalėdų renginių neatsisakome – dauguma jų vyks, laikantis visų saugumo reikalavimų. Ir vis dėlto, didžiojo Kalėdų eglės įžiebimo koncerto Katedros aikštėje gali nelikti“, – teigė meras.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas BNS taip pat sakė, kad uostamiestis apie galimybes švęsti kukliau dar nesvarsto, bet ruošiasi galimam koronaviruso paūmėjimui.

„Viena aišku, kad apimtys iki kitų metų pavasario jokių renginių nedidės, tai beveik faktas. Kiek mažės – turbūt diktuos epidemiologinė situaciją Lietuvoje ir aplink mus“, – tvirtino V. Grubliauskas.

Klaipėdos savivaldybės vadovas atkreipė dėmesį, kad mieste riziką kelia nuolatiniai iš užsienio atvykstančių ir tranzitu keliaujančių žmonių srautai, todėl situacija dėl ligos plitimo gali pasikeisti per kelias dienas ir apie renginius kalėdiniu laikotarpiu kalbėti dar anksti.

„O pats laikas, jei dar ne vėlu, kalbėti apie tai, kaip mes ruošiamės antrajai pandemijos bangai – ar pasiruošę medikai, struktūros, ar pasiruošta pakankamai kalbant apie saugos priemones. Reikėtų kalbėti ne kiek eglučių bus, bet kiek schemos, algoritmai, kurie buvo sudėlioti įsisupant pirmajai bangai ir parodė, kad dažniausiai neveikia – apie tai, sakyčiau, reikia galvoti“, – tikino Klaipėdos meras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA