Už kaukių nedėvėjimą jau baudžia policija: protokolų sulaukė 11 žmonių | Kas vyksta Kaune

Už kaukių nedėvėjimą jau baudžia policija: protokolų sulaukė 11 žmonių

BNS 2020/08/03 12:05
Asociatyvi / Kauno AVPK nuotr.

Savaitgalį Lietuvoje 18-kai žmonių buvo skirtos baudos dėl saviizoliacijos pažeidimų ir apsauginių kaukių nedėvėjimo, BNS informavo Policijos departamentas.

„Patikslintais duomenimis, per savaitgalį buvo užfiksuota 18 pažeidimų: septyni dėl saviizoliacijos pažeidimų (pažeidimus užfiksavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai), 11 dėl kaukių nedėvėjimo, kuriuos užfiksavo policijos pareigūnai“, – BNS pranešė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Revita Janavičiūtė.

Pasak R. Janavičiūtės, po vieną pažeidimą užfiksavo Zarasų ir Mažeikių policija, du pažeidimus fiksavo Panevėžio pareigūnai, septyni pažeidimai užfiksuoti sostinėje.

Devyni atvejai buvo fiksuoti prekybos centruose, du – viešajame transporte.

Policijos atstovės teigimu, visiems kaukių nedėvėjusiems asmenims buvo skirta pusė minimalios baudos – 250 eurų, kurią reikia sumokėti per 15 dienų.

„Norime atkreipti dėmesį, kad Administracinių nusižengimų kodeksas šiuo atveju nenumato įspėjimo, tačiau pareigūnai pastebėję asmenį, kuris nedėvi kaukės, gali jį perspėti ir priminti apie būtinybę dėvėti kaukę“, – sakė R. Janavičiūtė.

Viename iš Panevėžio prekybos centrų apsauginės kaukės nedėvėjusiam bei su apsaugos darbuotojais konfliktavusiam vyrui, policijos pareigūnai taip pat surašė administracinio nusižengimo protokolą ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

„Buvo vyras tiesiog konfliktiškai nusiteikęs, keikėsi. Nedėvėjo kaukės, nors buvo paprašyta dėvėti, apsauga, kai neišėjo susitvarkyti, iškvietė policijos pareigūnus. Atvykę policijos pareigūnai surašė du protokolus – už viešosios tvarkos pažeidimą ir kaukės nedėvėjimą“, – BNS sakė Panevėžio apskrities policijos atstovas Tadas Martinaitis.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Prevencijos skyriaus vyriausiasis specialistas Rokas Pukinskas BNS sakė, kad pasieniečiai protokolus dėl saviizoliacijos pažeidimų surašo tuomet, kai tai padaryti nurodo pasienio punktuose budintys Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai.

„Už visą saviizoliacijos kontrolę pasienyje atsako Nacionalinis visuomenės sveikatos centras“, – sakė jis.

Nuo šeštadienio privalomas kaukių dėvėjimas grąžintas parduotuvėse, oro uostuose, viešajame transporte, laisvalaikio ir pramogų vietose, paslaugas teikiančiose valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose ir įmonėse. Už šio reikalavimo nesilaikantiems grės piniginės baudos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA