Privačiuose Kauno kiemuose naktį darosi nesaugu (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Privačiuose Kauno kiemuose naktį darosi nesaugu (papildyta)

„Facebook“ grupės „Vilijampolės reikalai“ nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Vasarą siautėja ne tik karščiai – viename Kauno mikrorajone įvyko eilė vagysčių, kurių metu iš gyventojų šluoti lauko baldai. Paskutinįkart ilgapirščiai darbavosi liepos pirmoje pusėje, tačiau kauniečiai baldų yra pasigedę ir kiek anksčiau.

[galerija kiek=”4″]

Kaip dalijosi viena „Facebook“ naudotoja, vagystė įvyko Vilijampolėje, kur iš namo kiemo buvo pavogti lauko baldai: „Neringos g. buvo pavogti baldai iš terasos. Stalas, du foteliai ir trisėdė sofa.“

Šitoks lauko baldų komplektas nudžiautas iš Vilijampolės gyventojų kiemo / „Facebook“ grupės „Vilijampolės reikalai“ nuotr.

Pasak moters, nors vyrai dirbo prisidengę kaukėmis, vaizdo kameroms pavyko užfiksuoti ilgapirščių veidus. Anot kaunietės, vagys buvo nusižiūrėję ne jos vienos turtą – iš šalia esančio kaimyno kiemo pavogta šašlykinė.

Gyventojai pastebėjo, kad tie patys asmenys prieš kelis mėnesius galėjo darbuotis A. Fromo-Gužučio gatvėje, kur per du kartus taip pat išnešti lauko baldai.

„Viena kartą spėjo supamą krėslą, bet pamatė žmonės iš daugiabučių, tai pabėgo. O paskui sugrįžo po kokių 3-4 mėnesių ir išnešė viską“, – socialinio tinklo grupėje pasakojo kita kaunietė.

Ilgapirščiai vasario pabaigoje sukosi A. Fromo-Gužučio gatvėje / „Facebook“ grupės „Vilijampolės reikalai“ nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad pranešimas apie vagystę Neringos gatvėje buvo gautas liepos 10 dieną.

Turintieji kokios nors informacijos apie dingusį turtą raginami pranešti bendruoju pagalbos numeriu 112. Internetinėse parduotuvėse pateikiamais duomenimis, vilijampoliečių pasigesto baldų komplekto vertė gali siekti virš tūkstančio eurų.

Papildyta liepos 23 dieną 08.21 val.

O. Vaitkevičienės teigimu, per 2020 metų I pusmetį, policijos registruojamų įvykių duomenimis, pradėti 9 ikiteisminiai tyrimai dėl lauko baldų vagysčių: 7 vagystės Kauno mieste, po 1 – Kauno rajone ir Kėdainių rajone. Žala svyruoja nuo 200 eurų iki 1400 eurų.

Tuo pačiu laikotarpiu 2019 m. tokių vagysčių registruota šiek tiek mažiau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA