Tarp naujausių koronaviruso susirgimų – įvežtiniai atvejai ir nerimą keliančios ligoninės pacientai | Kas vyksta Kaune

Tarp naujausių koronaviruso susirgimų – įvežtiniai atvejai ir nerimą keliančios ligoninės pacientai

BNS 2020/07/08 12:03
Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Trys iš dešimties praėjusią parą patvirtintų koronaviruso atvejų nustatyti Respublikinės Vilniaus psichiatrinės ligoninės pacientams, trečiadienį BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Iš viso identifikuota apie 100 sąlytį turėjusių asmenų. Ir vakar, ir šiandien mūsų epidemiologai dirba vietoje. Darbuotai ir pacientai, kiek reikia, izoliuoti. Tiksliai negaliu pasakyti, kiek sąlytį turėjo darbuotojų, o kiek – pacientų“, – teigė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Kaip kilo židinys, taip pat kol kas nėra aišku“, – pridūrė ji.

Dar trys atvejai Vilniaus apskrityje patvirtinti archyvavimo ir dokumentų tvarkymo paslaugas teikiančios įmonės darbuotojams.

„Šie atvejai susiję su šeimyniniu protrūkiu, apie kurį kolegos jau anksčiau skelbė – susirgo vyras ir žmona, o vėliau ir žmonos bendradarbė. Dabar dar trys asmenys. (…) Iš viso šioje įmonėje susirgo šeši žmonės“, – kalbėjo R. Lingienė.

NVSC teigimu, į bendrą šioje įmonėje užsikrėtusių asmenų statistiką įtrauktas ir trečiadienį patvirtintas atvejis – jis į bendrą šalyje užsikrėtusių asmenų statistika bus įtrauktas ketvirtadienį skelbiant naujausius duomenis.

Anot R. Lingienės, su susirgusiais asmenimis darbovietėje sąlytį turėjo aštuoni asmenys, socialinėje aplinkoje – dešimt.

„Dar du nauji atvejai yra šių užsikrėtusiųjų artimieji“, – sakė NVSC atstovė.

Vienas iš užsikrėtusių artimųjų – Vilniuje esančio „Maximos“ sandėlio apsaugos darbuotojas. Apie šį atvejį dar antradienį pranešė pats prekybos tinklas.

NVSC tiria versiją, kad šis židinys gali būti susijęs su transporto įmone Nemenčinėje, į kurią atvyksta žmonių iš Baltarusijos.

R. Lingienės teigimu, dar du atvejai – įvežtiniai iš Čekijos. Infekcinė liga nustatyta Kretingos Viešpaties Apreiškimo vienuolyne gyvenančiam broliui pranciškonui ir vienam parapijiečiui, kurie buvo išvykę į užsienį atostogauti.

„Apie šiuos atvejus taip pat kolegos jau informavo antradienį. Iš viso kol kas nustatyta 11 sąlytį turėjusių žmonių“, – komentavo ji.

Ligoninėse dėl koronaviruso gydoma 13 žmonių

Lietuvos ligoninėse dėl koronaviruso šiuo metu gydoma 13 žmonių, vienas iš jų – reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje.

„Iš 13 ligoninėse esančių žmonių su deguonies kaukėmis gydomi penki, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma vienam“, – sakė G. Megelinskienė.

Trečiadienio duomenimis, koronavirusu iš viso užsikrėtė 1854 žmonės, tebeserga 212 asmenų, 1552 – pasveiko.

Nuo COVID-19 mirė 79 užsikrėtusieji, dar 11 mirė dėl kitų priežasčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA