Seime siūloma už greičio viršijimą bausti automobilių savininkus, o ne vairuotojus | Kas vyksta Kaune

Seime siūloma už greičio viršijimą bausti automobilių savininkus, o ne vairuotojus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Paulius Saudargas šiandien registravo Administracinių nusižengimų kodekso 416 straipsnio pakeitimo projektą, keičiantį atsakomybę dėl greičio viršijimo. Šiuo metu atsakomybė už greičio viršijimą yra numatyta pažeidimą padariusiam vairuotojui, o siūloma bausti savininką.

„Praktikoje pasitaiko, kad greičio viršijimą užfiksavus stacionariajai kelių eismo taisyklių pažeidimų fiksavimo įrangai, ne visuomet galima tiksliai identifikuoti transporto priemonę vairavusį asmenį. Piliečiai, stengdamiesi išvengti atsakomybės, ypač už didelį greičio viršijimą numatytų didelių baudų ar teisės vairuoti atėmimo, gali teigti, kad vairavo ne jie, nurodyti, kad vairavo Lietuvoje negyvenantys asmenys, ar apskritai teigti, kad nežino, kas vairavo paskolintą automobilį.

Byloms atsidūrus teismuose, atsakomybės priskyrimas tampa komplikuotas ir yra gaišinamas valstybės institucijų darbo laikas. Nustačius atsakomybę, transporto priemonės savininkui procesas tampa aiškesnis ir paprastesnis bei įgyvendinamas atsakomybės neišvengiamumo principas. Šiuo atveju teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nebūtų taikomas“, – įstatymo projektą komentavo Seimo narys Paulius Saudargas.

Jei Seime būtų apsispręsta pritarti šiam įstatymo pakeitimo projektui, naujoji tvarka įsigaliotų nuo kitų metų sausio 1 d., kaip rašoma P. Saudargo pranešime spaudai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA