I. Strazdauskaitės nužudymo posėdis neįvyko | Kas vyksta Kaune

I. Strazdauskaitės nužudymo posėdis neįvyko

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Ketvirtadienį Lietuvos apeliaciniame teisme neįvyko suplanuotas Ievos Strazdauskaitės nužudymo bylos posėdis.

Kaip BNS pranešė teismo atstovė Aurelija Narsutienė, posėdis neįvyko, nes buvo gautas nuteistojo Leono Bieliausko advokatės Neringos Grubliauskienės prašymas atidėti posėdį dėl jos ligos.

Kiti posėdžiai šioje byloje yra numatyti rugsėjo 3 ir spalio 30 dienomis.

Šioje bylos stadijoje turėtų būti sakomos baigiamosios kalbos ir tuomet teisėjų kolegiją išeis priimti sprendimą.

Apeliacinius skundus dėl balandžio 3 dieną Kauno apygardos teismo priimto sprendimo yra pareiškę beveik visos bylos šalys.

Nuosprendį apskundusi Generalinė prokuratūra siekia, kad už įvykdytus nusikaltimus įkalinimas iki gyvos galvos būtų skirtas visiems trims šioje byloje kaltinamiems pusbroliams Bieliauskams.

Žemesnės instancijos teismo nuosprendžiu trys pusbroliai pripažinti kaltais dėl 2017-aisiais įvykdyto plungiškės I. Strazdauskaitės nužudymo, dviejų plėšimų, turto sunaikinimo bei neteisėto laisvės atėmimo. Teismas Leonui Bieliauskui skyrė laisvės atėmimą iki gyvos galvos, Karoliui Bieliauskui – 17, o Mantui Bieliauskui – 16 metų laisvės atėmimo bausmes.

Šioje byloje taip pat buvo nuteisti marijampolietis Algimantas Stankevičius ir kėdainietis Tomas Zagurskas. Jiems skirtos atitinkamai dvejų metų ir dviejų mėnesių bei dvejų metų laisvės atėmimo bausmės už dalyvavimą plėšime, neteisėtą šaunamojo ginklo turėjimą ir jo panaudojimą.

Apeliaciniam teismui pateiktame skunde prokuratūra prašo T. Zagurskui skirti ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, o A. Stankevičių įkalinti keturiems metams ir dvejiems mėnesiams.

Byloje nukentėjusiaisiais pripažinti I. Strazdauskaitės tėvai, sesė ir buvęs sužadėtinis taip pat prašo skirti maksimalias bausmes dviems iš trijų kaltinamųjų ir priteisti iš viso 400 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Kauno apygardos teismas nužudytos merginoms tėvams iš trijų pusbrolių solidariai priteisė 4510 eurų turtinei žalai atlyginti ir po 30 tūkst. eurų kiekvienam neturtinei žalai atlyginti, o nužudytosios seseriai ir sužadėtiniui – po 15 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Skundus byloje pateikė ir nuteistieji, jie prašo sušvelninti jiems skirtas bausmes.

Taip pat sulaukta ir nuteistųjų artimųjų apeliacinio skundo.

I. Strazdauskaitė 2017 metų kovą išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone.

Teisėsaugos duomenimis, mergina mirtinai sumušta kastuvu.

Įtariama, kad nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos automobilis. Į organizuotą grupę susibūrę kaltinamieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I. Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.

Birželio 11 dieną vykusiame posėdyje buvo apklaustas I. Strazdauskaitės tėvas Vytautas Strazdauskas.

Bylą apeliacinis teismas nagrinėja uždaruose posėdžiuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA