Iš pareigų prezidentūroje traukiasi J. V. Žukas, komandą gali palikti ir Švietimo grupės vadovė | Kas vyksta Kaune

Iš pareigų prezidentūroje traukiasi J. V. Žukas, komandą gali palikti ir Švietimo grupės vadovė

delfi.lt / Vilma Danauskienė 2020/06/25 13:19
DELFI nuotr.

Iš pareigų traukiasi Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas ir Nacionalinio saugumo grupės vadovas Jonas Vytautas Žukas. Apie tai „Delfi“ patvirtino keli vienas su kitu nesusiję šaltiniai, tarp jų – Seime ir Vyriausybėje. Prezidentūrą palieka ir Švietimo grupės vadovė Sonata Šulcė.

Tačiau pati Prezidentūra tokios informacijos nepatvirtina ir sako „gandų nekomentuojantys“.

„Jonas Vytautas Žukas eina Prezidento vyriausiojo patarėjo pareigas. O gandų aš nekomentuoju“, – į „Delfi“ klausimą, ar J. V. Žukas palieka pareigas Prezidentūroje, teigė G. Nausėdos atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Šaltinių teigimu, trauktis J. V. Žukas numatęs artimiausiu metu, rytojus, penktadienis, esą bus jo paskutinė oficiali darbo diena.

Nacionalinio saugumo grupės vadovu Prezidentūroje J. V. Žukas dirba nuo praėjusių metų liepos 29-os dienos. Su pačiu patarėju kol kas susisiekti nepavyksta.

Į Prezidentūrą dirbti J. V. Žukas atėjo pakviestas G. Nausėdos po to, kai baigė savo, kaip kariuomenės vado, kadenciją Lietuvos kariuomenėje.

Vykstant 2019-ų metų šalies Prezidento rinkimų kampanijai, tuometinis kariuomenės vadas J. V. Žukas ir tuomet dar tik kandidatu į LR Prezidentus buvęs G.Nausėda sulaukė nemažos kritikos visuomenėje, paaiškėjus, kad generolas tarpininkavo kandidatui susitikimuose su Lietuvos verslo konfederacijos prezidentu Valdu Sutkumi. J. V. Žukas tąkart teigė, kad V.Sutkus pasiūlė jam susitikti su G.Nausėda kaip senas pažįstamas, o ne verslininkų atstovas.

Šių metų birželio 2-ą dieną V. Sutkus sulaikytas Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų. Jam ir dabar jau buvusiam Lietuvos bankų asociacijos vadovui Mantui Zalatoriui pareikšti įtarimai kyšininkavimu ir prekyba poveikiu.

J. V. Žukas – jau antrasis G. Nausėdos patarėjas per pastarąją savaitę, kuris palieka savo pareigas Prezidento komandoje. Pirmadienį Prezidentūrą paliko Teisės grupės patarėja Ieva Saudargaitė.

Prezidentūra detaliau nekomentavo ir šios patarėjos išėjimo priežasčių. Anot Prezidento patarėjo A. Bubnelio, I. Saudargaitė planuoja tęsti karjerą valstybės tarnyboje.

I. Saudargaitė Prezidentūroje pradėjo dirbti pernai liepą, atėjusi čia iš Konstitucinio Teismo.

Prezidentūrą palieka ir Švietimo grupės vadovė

Panašu, kad Prezidentūroje permainos patarėjų korpuse – kardinalios. Vos pasirodžius žiniai apie Nacionalinio saugumo grupės vadovo, vyriausiojo Prezidento patarėjo J. V. Žuko traukimąsi iš pareigų, šaltiniai Delfi patvirtino dar vieną kadrų pokytį G. Nausėdos komandoje.

Iš pareigų artimiausiu metu žada trauktis ir vyriausioji Prezidento patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais, Švietimo, mokslo ir kultūros grupės vadovė Sonata Šulcė.

Ji Prezidentūroje dirbo nuo 2019-ųjų liepos, iš karto po Prezidento G. Nausėdos inauguracijos.

Susisiekus telefonu su pačia S. Šulce, Prezidento vyriausioji patarėja į klausimą, ar tiesa, kad planuoja trauktis iš einamų pareigų, atsakė: „Šiuo metu minėtu klausimu nenorėčiau daugiau komentuoti“.

Paprašius tuomet paneigti sklandančias kalbas, S. Šulcė dar kartą pakartojo, kad „kol kas nekomentuoju“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA