Pirmoji ir paskutinė karantino diena – kaip pasikeitė Kaunas? | Kas vyksta Kaune

Pirmoji ir paskutinė karantino diena – kaip pasikeitė Kaunas?

R. Tenio nuotr.

Kaip prieš 3 mėnesius visi su nerimu laukė vidurnakčio, taip šiandien visi gan atsipalaidavę tęsia savo eilinę dieną mieste. Tačiau jau po vidurnakčio miesto gyvenimas vėl keisis gan kardinaliai, atšaukiamas karantinas, kuris piešė kitokį Kauno ir visos Lietuvos paveikslą. Nuo draudimų iki pirmųjų švelninimo etapų ir galiausio karantino atšaukimo, apžvelgėme kas pasikeitė ir kaip miestas atrodė pirmąją ir paskutinę karantino dieną.

Primename, jog Kovo 16 d. Lietuvoje įsigaliojo, pirmą kartą istorijoje, karantinas ir pagrindiniai jo reikalavimai, kurie sukrėtė ne vieną gyvenimą. Uždraudus kavinių, grožio procedūrų veiklas, taip pat buvo nutraukti masiniai renginiai ir didesni sambūriai, taip pat įsigaliojo su kelionėmis susiję draudimai.

Pirmieji draudimai, o vėliau ir paskelbus, jog išeinant iš namų privaloma dėvėti burną ir nosį dengiančias apsaugines priemones, sujaukė įprastą kauniečių gyvenimą. Laisvės alėja ištuštėjo, gatvėse retai sutikdavai vieną kitą praeivį, atrodė net gamta sustojo, parduotuvėse nusidriekė eilės, kur žmonės skubėjo nusipirkti maisto produktų ateinančioms dviems savaitėms. Visi gyveno nežinioje ir laukė tolimesnių nurodymų.

[susije_video kurie=””]

Miestai kitaip šventė ir didžiąsias metų šventes, tai yra Velykas, kurių metu buvo apribotas keliavimas šalyje, blokuojami keliai ir tikrinami automobiliai vykstantys iš vieno miesto į kitą minėti šventės su giminėmis.

Kai buvo pradėta kalbėti apie karantino švelninimą, kauniečių vienas labiausiai pasiilgtų dalykų buvo lauko kavinės, o jau nuo balandžio 27 d. ne vienas kaunietis suskubo prisėsti kavinėse ir pasimėgauti draugų kompanija ar tiesiog miesto vaizdu pagrindinėse miesto gatvėse.

Laikui einant, pasirodžius, jog situacija ganėtinai kontroliuojama, kauniečiai nepraleido progos pasidžiaugti šiltu oru ir atšvęsti vieną svarbiausių miesto švenčių – Kauno gimtadienį. Stengdamiesi laikytis visų karantino reikalavimų, žmonės stebėjo įvairius pasirodymus, sėdo prie bendrų stalų ir mėgavosi atgimusiu miestu.

Orams šylant, kai kuriems keliami reikalavimai pradėjo nepatikti, ne vienas skaitytojas kreipėsi su nepasitenkinimu, jog vis dar reikalaujama dėvėti kaukes, patys darbuotojai esą nežino taisyklių, daro išimtis ir elgiasi kaip patogiau.

Panašu, kad visiems karantinas atsibodo ir nors vis dar fiksuojamas vienas kitas susirgimo atvejis, tačiau žmonės grėsmės nemato ir renkasi laisviau judėti mieste ir šalyje. Vyriausybė birželio 10 dieną nusprendė ir paskelbė, jog karantinas bus nutrauktas birželio 17 d., tačiau ekstremalioji padėtis šalyje vis dar lieka galioti, jog toliau galėtų būti kovojama su pandemijos sukeltomis pasekmėmis.

Į Lietuvos gyventojus, karantino atšaukimo išvakarėse kreipėsi ir Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, aptardamas praėjusį laikotarpį jis linkėjo žmonėms išlikti sąmoningiems ir ateityje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA