Kaimynų vasarą Pakaunės gyventojai minės išradingai: laukia muzikinės staigmenos ir iškylos | Kas vyksta Kaune

Kaimynų vasarą Pakaunės gyventojai minės išradingai: laukia muzikinės staigmenos ir iškylos

KRS / A. Aleksandravičiaus nuotr.

Kaimynų diena Europoje kasmet yra švenčiama gegužės 29 d. Tačiau kodėl žmonės, pavargę nuo karantino ir išsiilgę nuoširdaus bendravimo, negalėtų šios dienos švęsti visą vasarą? Kaip tik tai daryti kartu tu „Kaunas 2022“ komanda kviečia Kauno rajonas – renginiai prasideda jau šį šeštadienį.

Pamojuoti kaimynui, iškepti jam pyragą, dovanoti šypseną per saugų atstumą, laikotarpiu, kai žmogui labiausiai trūksta tiesiog kito žmogaus, yra pati tikriausia kaimynystės išraiška. O būdų susivienyti, net ir liekant karantino ribojimams, yra pačių įvairiausių.

Kaip skelbiama Kauno rajono savivaldybės pranešime, „Kaunas 2022“ projekto „Šiuolaikinės seniūnijos“ dalyviai – Kauno rajono seniūnijos šiemet Kaimynų vasarą švęs netradiciškai, tačiau ne mažiau nuoširdžiai ir vieningai.

Gegužės 30 d. švente Kaimynų dieną minės Kulautuva. Kulautuviečiai kviečiami registruoti savo kiemus, kuriuose su šeima ar per vartelius su kaimynu bus švenčiama ši proga. Šiems kiemams yra rengiama speciali programa – gyvas muzikinis sveikinimas „Kaimynas kaimynui kaimynas“. Laukiami ir sveikinimai bei linkėjimai socialiniuose tinkluose – Kulautuvos laisvalaikio salės Facebook paskyroje.

Taip pat gegužės 30 d., 12 val., kulautuviečiai ir atvykusieji pasimėgauti tyru kurorto oru, bus kviečiami į išskirtinę nemokamą ekskursiją „Kulautuva: legendos ir tikrovė“ su Mykolu Federavičiumi. Ekskursijos trukmė 90 min., būtina registracija telefonu 8 677 93 828.

Jau tradicija tapusi Kaimynų diena Raudondvaryje bus švenčiama birželio 4 d. Raudondvariečiai kviečiami jungtis iš savų kiemų, skverų ir gatvelių. Visus kaimynus organizatoriai nori įamžinti, todėl, jei ketinate jungtis prie šventės, nepamirškite parašyti raudondvariokc@gmail.com.

Išsiilgusieji bendrystės jausmo kviečiami į koncertus Instituto g., 18 val., ir Didžiosios g. poilsio zonoje, 20 val. Tiesa, primenama laikytis galiojančių karantino rekomendacijų.

Birželio 14 d., 14 val., Lapėse vietos gyventojai ir kaimynai iš kitur bus kviečiami pažinti šią Neries pusę žygio metu aplankant įdomiausias Lapių seniūnijos vietas: stebuklingas pušų paunksnes, vietinius karjerus ir kitas vietovės paslaptis. Vėliau visi užsiregistravusieji bus kviečiami į jaukų pikniką. Daugiau informacijos – jau netrukus.

Kaimynų šeimų piknikas Akademijoje vyks birželio 20 d., 16 val., Pikniko pievoje (už Pilėnų g. 10-ojo namo, prie Kamšos pažintinio tako). Akademijoje kaimynai piknikauja jau trečius metus iš eilės.

Susirinkusieji bus kviečiami dalyvauti šeimų talentų konkurse, jaukiai pabendrauti su senai matytais kaimynais, pasičirškinti dešrelių ant naujai bendruomenės pastatyto ugniakuro, o vakarop apglėbus arbatos puodelį gamtoje žiūrėti kino filmą su visa šeima. Šventės vietoje veiks blusturgis, kurio šaukiasi per karantiną tris kartus atrinkti nereikalingi daiktai.

Norintieji prisijungti ir šiais metais nepraleisti progos švęsti Kaimynų dienos kviečiami rašyti savo seniūnijoje veikiančiai kultūros įstaigai arba augustina@kaunas2022.eu.

Organizatoriai įspėja, kad renginiuose bus fotografuojama ir filmuojama. Visose veiklose bus laikomasi tuo metu galiojančių karantino reikalavimų, o asmenys, priklausantys rizikos grupėms, kviečiami Kaimynų dieną švęsti namuose, siųsti nuotraukas, kaip šią dieną mini tokiomis pasaulyje susiklosčiusiomis aplinkybėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA