Veiksmo filmo scenarijus: ginkluotas vyras nušovė policijos pareigūną ir pabėgo (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Veiksmo filmo scenarijus: ginkluotas vyras nušovė policijos pareigūną ir pabėgo (atnaujinta)

Kas vyksta Kaune, BNS 2020/05/29 12:06
Lietuvos policijos nuotr.

Mažeikių rajone, Birbiliškės kaime, ginkluotas vyras penktadienį nušovė policijos pareigūną bei sužalojo dar vieną pareigūnę, jis ieškomas.

Kaip pranešė Policijos departamentas, tikrinant gautą informaciją apie smurtaujantį vyrą į jo namus atvykusius patrulius įtariamasis pasitiko šūviais.

Vėliau pranešta, kad buvo nušautas 40-metų Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnas. Kita pareigūnė sužalota į koją, jos gyvybei pavojus negresia.

„Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla visos policijos bendruomenės vardu reiškia nuoširdžią užuojautą žuvusio pareigūno artimiesiems“, – pranešė policija.

Pasak policijos, 1968 metais gimęs įtariamasis Stasys Brasas galimai pasišalino į šalia esantį mišką, jis gali būti ginkluotas.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, jog policija gavo pranešimą, kad vyras psichologiškai smurtauja prieš moterį. Jiems atvykus į nurodytą vietą, kur vyras galėjo būti, jis pradėjo šaudyti.

Vyras anksčiau neteistas, iki šiol policijai nežinomas.

Policija ragina gyventojus, pamačius šį asmenį, nesiartinti prie jo ir kuo skubiau informuoti policiją.

Įvedamas specialus planas, į įvykio vietą išsiųstos gausios Telšių, Klaipėdos ir Šiaulių apskr. pareigūnų pajėgos, policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Į įvykio vietą išvyko vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, BNS informavo ministrės patarėja Božena Zaborovska-Zdanovič. Į Mažeikių rajoną vyksta ir policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Papildomos pareigūnų pajėgos į įvykio vietą vyko gavus pranešimą apie degantį namą ir įvykio vietoje esantį ginkluotą asmenį.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė BNS sakė, kad degantis medinis namas šiuo metu yra gesinamas trijų autocisternų.

Ji patvirtino, jog įvykio vietoje ugniagesiai susidūrė su grasinusiu žmogumi.

Viekšnių seniūnijos, kuriai priklauso Birbiliškės kaimas, seniūnas Kornėlijus Kryžius BNS sakė, jog įtariamas asmuo seniūnijoje nebuvo žinomas.

Papildyta 12.36 val.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė reiškia užuojautą dėl Mažeikių rajone nužudyto policijos pareigūno.

„Reiškiu gilią ir nuoširdžią užuojautą tarnybos metu žuvusio Telšių apskrities VPK Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūno Sauliaus Žymanto šeimai, artimiesiems, kolegoms ir visai policijos pareigūnų bendruomenei“, – cituojama ministrė penktadienį išplatintame pranešime.

„Pareigūnas neteko gyvybės atlikdamas savo tarnybinę pareigą, policijai gavus pranešimą apie smurtą artimoje aplinkoje. Be galo liūdna ir sunku suvokti, kad tokią kainą teko sumokėti šiam sąžiningai pareigą – saugoti visuomenę – vykdžiusiam pareigūnui“, – pridūrė ji.

Ministrė teigia policijos bendruomenei linkinti vienybės, tvirtumo ir susitelkimo.

„Tikiu, kad Lietuvos policija, nepaisydama šio tragiško įvykio, ir toliau nepriekaištingai atliks savo misiją – ginti, saugoti padėti“, – sakė ji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA