Žaidimų aikštelėse vėl gali žaisti skirtingų šeimų vaikai, tačiau yra apribojimų | Kas vyksta Kaune

Žaidimų aikštelėse vėl gali žaisti skirtingų šeimų vaikai, tačiau yra apribojimų

BNS 2020/05/08 20:46
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vaikų žaidimų aikštelėse vėl gali žaisti vaikai iš skirtingų šeimų, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Tokį sprendimą penktadienį pasirašė valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Iki šiol siekiant suvaldyti grėsmes dėl koronaviruso plitimo galiojo draudimas vienoje vaikų žaidimų aikštelėje žaisti daugiau nei vienos šeimos vaikams.

SAM primena, kad parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose ir toliau galima lankytis ir būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėms, išskyrus artimuosius, taip pat laikytis saugaus kontakto.

Rekomenduojama išlaikyti didesnį nei dviejų metrų atstumą, nekontaktuoti ilgiau nei 15 minučių, vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis asmens higienos reikalavimų.

Visi suaugusieji bei vyresni nei šešių metų vaikai viešosiose vietose turi dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones – veido kaukes, respiratorius.

Šis reikalavimas negalioja tik valgant ir geriant viešojo maitinimo organizavimo vietose, taip pat esant už gyvenamosios vietovės ribų ir kai šalia nėra kitų asmenų 20 metrų spinduliu, išskyrus artimuosius.

Taip pat be kaukių galima maudytis ir užsiimti vandens sportu, pramogomis. Kaukės neprivalomos ir sportininkams, kai jie sportuoja aukšto meistriškumo sporto pratybose.

Be to, SAM penktadienį pranešė, kad dėl koronaviruso prevenciškai nuo šiol bus tiriami ikimokyklinio bei priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojai.

Pagal parengtą tvarką, pirmiausia tyrimai dėl galimos koronaviruso infekcijos būtų atliekami darbuotojams, tiesiogiai dirbantiems su vaikais ir teikusiems vaikų priežiūros paslaugas karantino metu. Tada turėtų būti tiriami darbuotojai, dirbantys įstaigose, kuriose ugdoma 150 ar daugiau vaikų, vėliau – visi kiti.

Savivaldybių administracijų direktoriai įpareigoti parengti ir patvirtinti savivaldybės teritorijoje esančių ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojų prevencinio laboratorinio ištyrimo dėl koronaviruso infekcijos organizavimo tvarką, nustatant prevencinių tyrimų atlikimo eiliškumą pagal aukščiau nustatytus prioritetus.

Savivaldybių administracijų direktoriai taip pat įpareigoti suderinus su mobiliais punktais, aptarnaujančiais savivaldybę, organizuoti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojų mėginių paėmimą koronaviruso infekcijos laboratoriniams tyrimams atlikti, užtikrinant registraciją į mobilų punktą Karštosios koronaviruso linijos telefono numeriu 1808.

Tikslinių grupių prevenciniai tyrimai pradėti užtikrinus į mobilius punktus besikreipiančių gyventojų, jaučiančių simptomus, mėginių ištyrimą. Penktadienį SAM taip pat informavo, kad savaitgalį dėl koronaviruso bus tiriami vaistinių, prekybų vietų ir vaikų darželių darbuotojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA