R. Tamašunienė: šventinį savaitgalį Lietuvoje patruliuos apie 800 policijos ekipažų | Kas vyksta Kaune

R. Tamašunienė: šventinį savaitgalį Lietuvoje patruliuos apie 800 policijos ekipažų

BNS 2020/04/30 09:39
Asociatyvi / Kauno apskrities VPK nuotr.

Nors šventinį savaitgalį nebus taikomi gyventojų judėjimo ribojimai, šiomis dienomis bus didinamos patruliuojančių pareigūnų pajėgos. Vidaus reikalų ministrės Ritos Tamašunienės teigimu, šalyje iš viso patruliuos apie 800 policijos ekipažų.

Griežtų kontrolės priemonių visoje šalyje, tokių kaip per Velykų savaitgalį, Lietuvoje įvesti neplanuojama. „Ribojimų judėjimo neplanuojama taikyti kaip buvo Velykų savaitgalį“, – sakė ministrė.

Pasak jos, Lietuvoje patruliuos apie 800 ekipažų, kurie stebės, ar laikomasi karantino sąlygų.

Bus sprendžiama, ar ilgąjį savaitgalį riboti judėjimą Kartenoje

Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje nustatytas naujausias COVID-19 židinys – koronavirusas nustatytas 22 pacientams ir penkiems darbuotojams.

„Jau vakar tie sprendimai su savivaldybe buvo ieškomi. Ten vienas yra toks niuansas, kad eina magistralinis kelias į Šiaulius, į Palangą, tai sudėtinga taip visiškai apriboti judėjimą, bet vakar policija patruliavo, saugojo perimetrą, taip pat buvo konkreti įstaiga taip pat apsupta ir izoliuota, kad prie jos neprieitų kiti žmonės“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė ministrė.

[susije_video kurie=””]

„Šiandien bus ieškoma sprendimų, ar nereikia tikrai to miestelio taip pat uždaryti kaip Nemenčinės, bet pagrindiniai sprendimai yra medikų ir infektologų, kurie vertina, kaip gali paplisti vienoje ar kitoje vietoje tas virusas“, – sakė ji.

Pasak R. Tamašunienės, sprendimas bus priimtas ketvirtadienį, nes jau vakare pareigūnai planuoja pradėti intensyvesnę kontrolę Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA