S. Skvernelis: diskutuojamas darželių ir mokyklų veiklos atnaujinimas | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis: diskutuojamas darželių ir mokyklų veiklos atnaujinimas

BNS / Jūratė Skėrytė 2020/04/22 20:25
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vertindama koronaviruso plitimo apimtis Vyriausybė diskutuoja, kada darbą galėtų atnaujinti vaikų darželiai ir mokyklos, tačiau suaugusieji, kiek tik įmanoma, turėtų dirbti nuotoliniu būdu, sako premjeras.

„Diskusijos vyksta pirmiausia dėl darželių darbo atstatymo, lygiai taip pat kalbame apie švietimo sistemą. Tie pokyčiai gali būti ir gali būti sprendimai padaryti anksčiau, ir nebūtinai iki birželio 1 dienos tas nuotolinis mokymas vyks“, – trečiadienį per spaudos konferenciją Vyriausybėje sakė Saulius Skvernelis.

Anot jo, birželio 1-oji šiuo metu pasirinkta kaip „blogiausias“ terminas, kada mokiniai nuotoliniu būdu baigtų mokslo metus.

„Mes užsibrėžę galbūt blogiausiu atveju tą terminą, bet jis gali būti ankstesnis“, – trečiadienį sakė premjeras.

Kita vertus, Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad nebus skubama rekomenduoti šiuo metu iš namų dirbantiems ar vaikus prižiūrintiems suaugusiems grįžti į darbovietes.

„Dėl išėjimo į darbo rinką savo rekomendacijų tikrai nekeičiame. Jeigu tik įmanoma tęsti darbą nuotoliniu būdu, siūlome tą daryti. To prašome ir biudžetinio, ir nebiudžetinio sektoriaus – jeigu tik įmanoma, palikime nuotolinį darbą“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Darželiai ir mokyklos šalyje uždarytos nuo kovo 16 dienos, kai paskelbtas visuotinis karantinas. Trečiadienį Vyriausybė jo galiojimą pratęsė iki gegužės 11 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA