Kauno policija: jau nubaudėme pirmuosius karantino nesilaikiusius kauniečius | Kas vyksta Kaune

Kauno policija: jau nubaudėme pirmuosius karantino nesilaikiusius kauniečius

Asociatyvi / Kauno apskr. VPK nuotr.

Policijos pareigūnams įgijus teisę surašyti administracinių nusižengimų protokolus dėl karantino režimo pažeidimų, per pirmas kelias dienas baudų jau sulaukė 18 Kauno apskrities gyventojų.

Kasdien Kauno apskrities policija sulaukia pranešimų apie galimus karantino režimo ir saviizoliacijos taisyklių pažeidimus. Pirmąją karantino savaitę tokių pranešimų sulaukta 321, antrąją – 386, trečiąją – 188, rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai.

Tik paskelbus karantiną, policijos pareigūnai pažeidėjus geranoriškai įspėdavo ir primindavo jų pareigas, tuo tarpu baudas skirdavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Nuo balandžio 3 d. teisę surašyti nusižengimų protokolus įgijo ir policijos pareigūnai.

Pirmasis toks protokolas Kauno apskrityje surašytas balandžio 3 d. Kauno rajone – moteriai, turėjusiai būti saviizoliacijoje Jonavoje, tačiau išvykusiai pas giminaičius į Kauno r., Babtų sen., ir taip sukėlusiai pavojų kitiems. Jai surašytas protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 45 str. 4 d. Ši išvyka moteriai kainuos 250 eurų.

Kauno pareigūnai / Kauno apskr. VPK nuotr.

Dar tokias pačias sumas teks sumokėti ir balandžio 4 d. už karantino sąlygų nesilaikymą nubaustiems 8 Kėdainių rajono gyventojams. Vakar, balandžio 6 d., pirmieji
protokolai surašyti ir Kauno mieste. Iš viso 8 asmenims, kurie nesilaikė nurodymo būti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis.

Nors karantino metu gyventojai yra įpareigoti parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis (išskyrus šeimos narius), laikytis saugaus 2 m atstumo, vengti fizinio kontakto, nepamiršti higienos reikalavimų, o parduotuvėse ir kitose prekybos ir paslaugų vietose lankytis po vieną šeimos narį, ne visi atsakingai žiūri į laikinus apribojimus ir nepatogumus.

Iš viso nuo balandžio 3 d. Kauno apskrties policijos pareigūnai surašė 18 protokolų pagal LR ANK 45 str. 4 d. bei 506 str. 4(1) d.

„Toliau tikrinsime visą gaunamą informaciją dėl karantino ir saviizoliacijos reikalavimų nesilaikymo bei, matyt, gyventojams, kuriems stigs sąmoningumo, skirsime baudas. Jos fiziniams asmenims siekia net iki 1 500 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims iki 6000 eurų“, – primena Kauno apskrities policijai vadovaujantis Elanas Jablonskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA