Koronaviruso infekcija patvirtinta dar vienai medikei | Kas vyksta Kaune

Koronaviruso infekcija patvirtinta dar vienai medikei

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje koronaviruso infekcija nustatyta klinikinės ir diagnostinės laboratorijos darbuotojai, patvirtino ligoninės direktorius Jonas Sąlyga.

Tai jau antrasis atvejis šioje įstaigoje, kai koronavirusas patvirtinamas medikui.

„Klinikinės laboratorijos darbuotoja antradienį pasiskundė, kad blogiau jaučiasi, ji buvo nušalinta nuo darbo. Nuo trečiadienio jai išduotas nedarbingumo pažymėjimas. Vakar ji pasidarė tyrimą dėl COVID-19, tyrimas buvo teigiamas. Ji šiuo metu izoliavosi, jaučiasi neblogai, ji nepatenka į rizikos grupę“, – BNS sekmadienį sakė J. Sąlyga.

Pasak ligoninės vadovo, laborantė pastaruoju metu su pacientais nebendravo, turėjo kontaktų su dar keturiais darbuotojais – visi medikai šiuo metu izoliavęsi ir nedirba, jiems atliekami tyrimai. Medikė teigia nekontaktavusi su kitais kolegomis, darbe visą laiką sako buvusi su medicinine kauke.

„Infekcijos šaltinis labai neaiškus, lyg jos šeimoje prieš tai kažkas karščiavo. Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kad užsikrėtimas yra ligoninės viduje. Bet galėjo ir parduotuvėje, ir autobuse užsikrėsti“, – tvirtino J. Sąlyga.

Mažiau nei prieš dvi savaites koronavirusas nustatytas Klaipėdos jūrininkų ligoninės kraujagyslių chirurgui, dėl to buvo uždarytas Kraujagyslių chirurgijos skyrius, izoliuota 12 pacientų ir per 50 ligoninės darbuotojų.

Pasak J. Sąlygos, pirmaisiais tyrimais medikams ir pacientams užkrato nenustatyta, pakartotiniai tyrimai daliai medikų atlikti, jų rezultatų dar laukiama – virusui nepasitvirtinus, bent dalis jų galės grįžti į darbą pirmadienį.

Jūrininkų ligoninė teikia aukščiausio lygio paslaugas miokardo infarkto ir insulto atvejais, tad joms nėra numatyta papildomų apsaugos priemonių medikams, kurios pirmiausia skiriamos infekcinėms ligoninėms. J. Sąlyga sako, kad situaciją kol kas gelbsti visuomeninės iniciatyvos ir privatus verslas, aukodami šias priemones.

„Dar turime į priekį kokiai savaitei, bet situacija yra bloga. Kalbu apie respiratorius, apie chalatus, apie kepures, akinius, kombinezonus, apavą. Tie dalykai svarbūs, jų neturėdami, mes galime sustoti. Ne kartą kreipėmės į Sveikatos apsaugos ministerija, kad yra sudėtinga situacija, bet kol kas atsakymo neturime“, – sakė ligoninės vadovas.

Lietuvoje nustatyti 437 COVID-19 atvejai, septyni žmonės mirė, vienas pasveiko. Daugiau nei trisdešimt užsikrėtusiųjų koronavirusu – medikai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA