Medicinos priemones į Kauną atskraidino rusų oligarcho įmonės orlaivis | Kas vyksta Kaune

Medicinos priemones į Kauną atskraidino rusų oligarcho įmonės orlaivis

Kas vyksta Kaune, BNS 2020/03/28 13:29
Asociatyvi / I. Budzeikaitės nuotr.

Medicinos priemones į Kauną šeštadienio rytą atskraidino rusų oligarcho įmonės orlaivis, pranešė naujienų portalas lrt.lt.

Jo žiniomis, medikams skirtos priemonės į Lietuvą atgabentos rusų oligarchui Aleksejui Isaikinui priklausančios kompanijos „Volga Dnepr“ orlaiviu.

Susisiekimo viceministro Vladislavo Kondratovičiaus teigimu, šiam atvežimui suorganizuoti buvo pasirinkta lietuviška bendrovė „Hoptrans“, kuri yra Rusijos geležinkelių įmonės „Transkonteiner“ atstovė.

„Hoptrans“ pateikė logistinį pasiūlymą – grandinę gabenti iš Kinijos iki Frankfurto ir iš Frankfurto į Kauną Rusijos aviakompanijos lėktuvais“ , – portalui sakė viceministras.

Jis taip pat teigė, kad medicinos priemonių atvežimą reikėjo organizuoti labai greitai, toks nurodymas buvo gautas iš sveikatos apsaugos ministro ir operacijų centro vadovo Aurelijaus Verygos.

Premjeras Saulius Skvernelis „Facebook“ rašė, kad šiuo metu jam nesvarbu, kokiais orlaiviais atskraidinamos medicinos priemonės.

„Man visiškai nesvarbu, kam priklauso lėktuvai, kuriais gabenamos apsaugos priemonės. Šiandien svarbiausia, kad jos būtų čia, Lietuvoje, kuo skubiau“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Jis anksčiau šeštadienį pranešė, kad lėktuve yra apie 3 mln. porų apsauginių pirštinių, 200 tūkst. respiratorių FFP2 ir apie 33 tūkst. apsauginių akinių.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, medikams reikalingos priemonės bus išvežtos į penkias pagrindines su koronavirusu kovojančias ligonines, tai – Santaros klinikos, taip pat Kauno klinikinė, Klaipėdos universitetinė, Respublikinė Panevėžio ir Respublikinė Šiaulių ligoninės.

Medicinos priemonės taip pat bus perduotos greitosios medicinos pagalbos centrams ir paskirstytos mobiliesiems punktams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA