Lietuvoje nustatyti dar 24 koronaviruso atvejai | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje nustatyti dar 24 koronaviruso atvejai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje patvirtinti 382 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Tai reiškia, kad per parą užfiksuoti iš viso 24 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

Per vakar dieną ištirti 1405 ėminiai. Bendrai iki šiol iš viso ištirti 6900 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, t. y. maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienam nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus, kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Taip pat primenama, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) interneto svetainėje galima rasti informaciją apie vykdomus epidemiologinių tyrimų rezultatus ir apie koronavirusu užsikrėtusių žmonių lankytas vietas.

Kitaip tariant, pateikiama atvejų epidemiologinės diagnostikos metu surinkta informacija, kurią susirgę žmonės pateikė NVSC specialistams. Apie atnaujintą informacija NVSC interneto svetainėje žiniasklaida informuojama nedelsiant, kai tik ji patalpinama.

Šiuo metu Lietuvoje nustatyti 382 ligos atvejai, penki žmonės mirė, 1 ligonis – pasveiko. Sergamumo situaciją Lietuvoje galite stebėti nuolat atnaujinamame žemėlapyje čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA