Kauno klinikinėje ligoninėje apsilankęs A. Veryga: patys buvome davę nurodymą neišmesti akinių, respiratorių | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikinėje ligoninėje apsilankęs A. Veryga: patys buvome davę nurodymą neišmesti akinių, respiratorių

BNS 2020/03/28 14:36
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija pati buvo davusi nurodymą neišmesti priemonių, kurias dezinfekavus galima naudoti pakartotinai, tokių kaip akiniai, respiratoriai, o Kauno klinikinėje ligoninėje vienkartiniai medikų kostiumai buvo palikti saugoti su infektologų žinia, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

A. Veryga taip pat tvirtino, jog darbuotojai palaiko Kauno klinikinės ligoninės vadovą Albiną Naudžiūną, o „pagal nuotrauką vadovo atleisti negalima“.

Ligoninės vadovas buvo nušalintas vėlų penktadienio vakarą, socialiniame tinkle paskelbus nuotraukas su maišeliais, kuriuose supakuoti panaudoti vienkartiniai Kauno klinikinės ligoninės medikų kostiumai.

„Jis liks nušalintas, kol mes pabaigsim tyrimą. Mes pasikalbėjom su kolektyvu, kolektyvas palaiko vadovą, norėsim tiesiog ramiai tą situaciją išsiaiškinti, bet tą padaryti maksimaliai trumpais terminai, kad nestrigtų darbas , nes vadovo nebuvimas, net ir laikinas, kelia įtampą, stresą darbuotojams“, – šeštadienį per spaudos konferenciją prie Kauno rajone esančio Lietuvos pašto centrinio terminalo sakė A. Veryga.

„Man šiandien teko būti ligoninėj, bendrauti su darbuotojais, kalbėtis, ir jie tą situaciją paaiškino, yra daug labai sudėtingų niuansų, kuriuos nėra paprasta per trumpą laiką paaiškini, paprasčiausia žinia yra ta, kad tie sprendimai, kurie ten daromi, daromi infektologų, žmonių, kurie žino, ką galima saugot, ko negalima“, – pažymėjo ministras.

Jis taip pat priminė, kad neišmesti kai kurių priemonių buvo nurodžiusi ministerija.

„Aš noriu primint, kad mes patys buvom pavedimą davę neišmest akinių ir respiratorių. Akinius galima dezinfekuot, naudot ne vieną kartą, respiratorius irgi, mokslininkai atliko tyrimus, ištestavo, irgi yra galimybė dezinfekuot, panaudot dar kartą. Į viską žiūrime atsakingai, kad nepražūtų tai, ką dar galima panaudot“, – kalbėjo A. Veryga.

Jis taip pat teigė, jog po pokalbių su Kauno klinikinės ligoninės darbuotojais situacija tapo aiškesnė, „nes tai yra specialistai, kurie daug metų dirba su infekcinėm ligom, tai infekcinė ligoninė, kuri žino, ką ir kaip daryt“.

„Aš buvai pakalbėt, nuramint, kad visi turim mažiau nervuotis, susitelkt, ir mažiau leistis į tokias batalijas, tikrai reikėtų ir pasitikėti vadovais, nes daug įvairiausių netikėtų dalykų visose įstaigose gali iškilti, ir pagal nuotrauką negalima vadovo iš karto atleisti“, – teigė A. Veryga.

Jis tvirtino vadovą nušalinęs, kad būtų galima „atsitraukti, įvertinti situaciją, ir tada priiminėti sprendimus“.

Premjeras Saulius Skvernelis penktadienio vakarą paragino A. Verygą atleisti Kauno klinikinės ligoninės vadovą A. Naudžiūną, „skandalinga ir pasibaisėtina“ bei „nusikalstama“ pavadinęs pasirodžiusią informaciją su nuotraukomis, kuriose matyti į maišelius supakuoti vienkartiniai Kauno klinikinės ligoninės medikų kostiumai.

A. Veryga reaguodamas į premjero raginimą A. Naudžiūną nušalino. Pats medikas sako, kad premjeras S. Skvernelis jį atleisti ragina, neįsigilinęs į situaciją ligoninėje.

„Manau, kad tai yra skubotas, neįsigilinusio, nepasiaiškinusio žmogaus sprendimas, tiesiog reikėjo premjerui pasitarti su ministru, ministras būtų paklausęs manęs. Mes pastoviai su ministru telefonu susiskambinam, jokių problemų nėra. Apskritai, tokioje situacijoje jokie pareigūnai neturėtų būti atstatydinami be rimto pagrindo“, – BNS penktadienio naktį sakė A. Naudžiūnas.

Kaip teigia A. Naudžiūnas, taip laikyti panaudotus vienkartinius kostiumus buvo bendras ligoninės sprendimas.

„Tai yra bendras mūsų susitarimas su infektologais. Yra suaugusiųjų infektologijos skyrius, yra profesorė Auksė Mickienė, yra infektologai, mes taip sutarėm, kad mes galim pataupyti ir pasižiūrėti, kaip gali viskas pakrypti“, – kalbėjo jis.

Ligoninėje, anot A. Naudžiūno, apsaugos priemonių medikams pakanka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA