Koronoviruso tyrimai bus atliekami dar dviejose laboratorijose | Kas vyksta Kaune

Koronoviruso tyrimai bus atliekami dar dviejose laboratorijose

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2020/03/27 15:14
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Tyrimus dėl koronaviruso atliks dar dvi laboratorijos, penktadienį pranešė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Ministerija plečia koronaviruso infekcijos nustatymo vietų tinklą: į jį yra įtraukiamas Nacionalinis vėžio institutas, jo laboratorija – tai bus septinta tokius tyrimus atliekanti institucija Lietuvoje“, – per spaudos konferenciją sakė jis.

„Netrukus koronaviruso mėginius pradės tirti ir Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas, tiksliau, jo laboratorija“, – teigė ministras.

Pasak jo, tyrimų apimtis galima plėsti užsitikrinus tinkamą reagentų kiekį.

„Šie sprendimai priimami todėl, kad mes jau turime užsitikrinę pačių reagentų tinkamą kiekį ir dabar jau galime plėsti laboratorines tyrimo apimtis, kad daugiau gyventojų, medikų ir kitų rizikos grupių būtų ištirta“, – kalbėjo A. Veryga.

Lietuvoje, penktadienio ryto duomenimis, nustatyti 345 koronaviruso atvejai, mirė penki infekcija sirgę žmonės: trys Ukmergėje, po vieną Panevėžyje ir Klaipėdoje.

Per ketvirtadienį ištirti 1175 ėminiai. Bendrai iki šiol iš viso ištirti 5495 ėminiai dėl įtariamų koronavirusu.

Vilniaus miesto savivaldybė teigia, kad ėminių tyrimus atlikti delsiama, tačiau laboratorijos ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai teigia, jog mėginiai tiriami laiku, dėl didelio krūvio ilgiau gali tekti laukti atsakymų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA